Kert
Skagerak kerti bútor
Júniustól a dán Skagerak termékei is elérhetők a Villa Bagatelle Home Decoration Shopban. A Skagerak kollekció kerti bútor és kiegészítők tárháza.  »
A kerekrepkény, más néven földi borostyán egy igen gyorsan terjeszkedő, ősi gyógynövény, mely többnyire az egész országban fellelhető. »
Az íriszek első virágzása végérvényesen és visszavonhatatlanul elvarázsol minden kert tulajdonost, díszértékük nem kíván magyarázatot. »
A Ficus fajok szinte az összes trópusi erdőben megtalálhatók, több közülük kedvelt dísznövény. Egyik legismertebb, a szobai tartásra alkalmas gumifa. »
A legismertebb és a legnépszerűbb orchidea manapság a Phalaenopsis (ejtsd: falenopszisz), közismertebb nevén a lepkeorchidea. »
Higgyük el, a királynői jelző egyáltalán nem túlzó. Némi gondoskodással tavasztól az első hóig valódi uralkodót nevelhetünk az ablakunk előtt. »
A szobanövények között az egyik legegyszerűbben gondozható és a növénybarátnak nem nevezhető fürdőszobában is megél. Ez a szobapáfrány. »
A fehér árvacsalán jótékony hatásait nem csak akkor tapasztalhatjuk meg, ha teaként vagy fürdőként alkalmazzuk: a konyhában is jó szolgálatot tehet. »
A szobanövényeink között legalább egy pálmát illik tartani. Részben azért, mert egzotikus, részben azért, mert meghálálja a gondoskodást. »
A zöldtetőknek, azaz a zöld növényzettel fedett lapostetőknek ökológiai és gazdasági szempontból is fontos szerepük van, emellett esztétikusak is. »
A hagymások ősidők óta fontos szerepet játszanak az emberi környezetben, díszítő célra való alkalmazásuk azonban néhány évszázaddal ezelőtt kezdődött. »
Nem csak a japán típusú kertekben mutatnak jól, az egyszerű kerteket is megbolondíthatja a szélben susogó, kecsesen ringatózó bambuszok hangulata. »
A tengerparti nyaralásból hazatérve szívesen látnánk viszont minél többet a mediterrán vidékből. Kezdjük egy cserép leanderrel. »
Amint kinyílnak az indián nyarat idéző, változatos színekben pompázó sásliliomok, megérezzük a múlni nem akaró nyár ízét. »
Az alakfa olyan fa vagy nagyméretű bonsai, amely egy élő szobor a kertben, a japán és nemzetközi „big bonsai” elnevezés magyar megfelelője. »
Európa-szerte varázserővel ruházták fel és titokzatos hagyományok övezték a bodzát, míg gyógynövényként való használata szinte az emberiséggel egyidős gyakorlat. »
A fehér árvacsalán (Lamium album) valójában egyáltalán nem csalán, hiszen az árvacsalánfélék családjába tartozik, nem a csalánfélék közé. »
A növényzettel telepített tetők, az ún. zöldtetők általános elterjedése Magyarországon is a jól bevált nyugati mintát követve az elmúlt 5–10 évben történt. »