Kert
Skagerak kerti bútor
Júniustól a dán Skagerak termékei is elérhetők a Villa Bagatelle Home Decoration Shopban. A Skagerak kollekció kerti bútor és kiegészítők tárháza.  »
A rózsaszín, a ciklámen és a pink szín a meleg és hideg színek határán helyezkedik el, a romantika, az együttérzés, az idealizmus színei. »
Kevés kertben találkozni a naspolyával, pedig ez a feledésbe merült gyümölcsfa igen hálás dísze lehet kertünknek, emellett termése igazi vitaminforrás. »
A sárkányfüzér, más néven ráncos afelandra különleges szobanövény, gondozása viszonylag egyszerű, látványa pedig megér némi fáradozást. »
Az orchideák téli gondozása során fontos szempont, hogy hol tartjuk a növényeket, figyelnünk kell az öntözésre, a tápanyag utánpótlásra.  »
Európában először a hollandok szembesültek az urbanizáció komoly gondjaival. Hollandiában kulcskérdés a zöldfelületek létesítése és megőrzése. »
Ősz végére nem sok tennivaló marad a kert különböző részeiben, a talajmunkák közül a konyhakert felásásának azonban most van itt az ideje. »
Az emelt ágyások egyik legfontosabb előnye, hogy viszonylag kis területen is sok növény termesztésére lehetőséget nyújtanak. »
A természet közeli faházak kalandot jelentenek a gyerekek számára, visszavonulást a felnőtteknek, romantikus rejtekhelyet az arra vágyóknak. »
A mozgó kertek lényege, hogy a cserepekbe ültetett, évszakhoz igazodó növények helyét kedvünk szerint, szabadon változtathatjuk.  »
Elsőre talán nem is gondolnánk, hogy egy akár tenyérnyi zöld területet is milyen jól ki lehet használni. Íme, néhány helytakarékos tipp! »
A valódi csalánra csak leveleinek formája emlékeztet, de egyáltalán nem kellemetlen, sőt, szemet gyönyörködtető balkon- és szobanövény a virágcsalán. »
A fehér fagyöngy a fakínfélék családjába tartozó, több mint ezer fajt számláló, egész Európában elterjedt félélősködő örökzöld növény. »
A tulajdonosok egy színes, vidám, könnyen kezelhető kertet szerettek volna, ahol bármikor vendégül láthatják vendégeiket. »
Amíg a legkisebbek a Mikulásra várnak, meglephetjük magunkat vagy szeretteinket a látványos és igényes mikulásvirággal. »
Merész, ötletes, praktikus és személyre szabott – a tulajdonosok ezekkel a jelzőkkel illetik vidám, ugyanakkor modern kertjüket. »
A nebáncsvirág apró színes virágaival még a legszürkébb napon is vidámmá varázsolja a környezetünket, és akár egész évben élvezhetjük szépségét. »
Lombhulláskor a kerti munka javát a falevelek összegyűjtése jelenti. El lehet égetni, vagy be lehet zsákolni, de az igazán gondosak komposztálnak. »
Teljesen mindegy, hogy egy teraszról, kis hátsó kertről, tetőkertről beszélünk, a saját termények adta örömöt mindenki átélheti a mozgó kertekben. »
A szobában nevelhető növények között a papagájvirág, vagy paradicsommadár virág az egyik leglátványosabb. Extravagáns külseje a lakás díszévé teszi. »
Az alma egyik legértékesebb formája az almaborból lepárlással készült alma-brandy, illetve az utóbbi időben gyógyhatásúnak bizonyult almaecet. »