Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  Ablakkertek PET palackból

Ablakkertek PET palackból

Szép Házak
A Windowfarm névre hallgató, hidrokultúrás rendszerű függő kertek egész évben lehetővé teszik a zöldségek, fűszernövények, gyógynövények, vagy akár a szamócák termesztését.
A Windowfarm olyan ablakban elhelyezett kert, mely egész évben a természetes fénynek van kitéve, további világításra nincs szükség működéséhez. A rendszer alapját PET palackok adják, melyek cserépként funkcionálnak. A hagyományos növénytermesztéssel ellentétben föld helyett ebben az esetben a növények számára alapvető szervesanyagokból és vízből álló ,,folyékony talaj” adja a növénytermesztés közegét.
 

A rendszer alján egy szivattyú található, mely biztosítja a tápanyagok, valamint a szükséges folyadék folyamatos áramlását a műanyag üvegekben. A rendszerben használt szivattyú, az akváriumtulajdonosok által jól ismert szivattyúkhoz hasonlóan igen egyszerűen kezelhető, hangja egyáltalán nem zavaró.
 

A növény a számára szükséges anyagokat a gyökereken keresztül felveszi, a felesleges tápanyagok és víz a szomszédos edénybe távozik, ahol ugyanez a folyamat zajlik. Az ökoszisztéma működésének alapja, hogy az egész berendezés egy állandóan mozgó, körfolyamatot hoz létre.
 

A Windowfarm egyszerűen alkalmazható alkatrészeiből mindenki saját igényinek megfelelő platformot teremthet otthonában. Az innovatív szerkezet egyszerre ötvözi a modern tudományt és kertészkedés alapjait.


A Windowfarm előnyei közé tartozik többek között a beltéri levegő frissebbé válása, az, hogy igen költséghatékony, valamint a legfontosabb, hogy a saját magunk által termesztett növények kerülnek az asztalunkra.
 

A Windowfarm legújabb tagja a V3.0, mely modul az eredeti, PET palackokból készült rendszer továbbfejlesztett, modernebb változata.


Az új designnal rendelkező ablakkert használatát tekintve még egyszerűbb, mint az eredeti változat, ezen kívül elegánsabb, és kevesebb áramhasználat mellett több növényt képes tápanyaggal és vízzel ellátni. Egyik legnagyobb előnye, hogy a nagy nyomású szivattyúnak köszönhetően igen magas ablakokban is alkalmazható, akár dekorációként is.
 

Forrás: Windowfarms

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK