Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  Álom luxus kivitelben

Álom luxus kivitelben

Kollár Franciska
A Dedon új kültéri bútorkollekcióját olyan híres sztár designerek tervezték, mint Jean-Marie Massaud, Toan Nguyen, Philippe Starck vagy Richard Frinier. Az organikus formák és a különleges anyaghasználat egyfajta luxus hangulatot kelt bennünk.
Már mindenki unja a minimált, mégis tudnak még újabb kollekciókkal előrukkolni a tervezők. A Dedon még próbálja fenntartani a minimál szellemét, mégpedig új, izgalmas és egzotikus helyszínekkel fűszerezve. Hol a víz felett lebegnek függőágyai, hol a fákról csimpaszkodnak, a lényeg, hogy nem megszokott helyre kerüljenek.


Még nincs itt a nyár vége, bőven ránk fér a kikapcsolódás. Nincs is annál jobb, mint a szabad ég alatt lazítani egy kényelmes fotelban vagy ágyban. A Nestrest függőágy vagy a Mu ülőgarnitúra illeszkedik a természet formáihoz és textúráihoz. A kényelem áll mindenek felett. Ezek a bútorok alkalmasak a relaxálásra, a pihenésre. Amikor arra vágyunk, hogy elvonuljunk a világ elől és egy „madárfészekbe” burkolózzunk.


Az egyes darabok polipropilénből készültek, hogy kiállják a szeszélyes, nyári időjárás viszontagságait. A különböző kollekciók egyes darabjai kiválóan alkalmazkodnak a Play székekhez. A Mu ülőgarnitúra a zen filozófia harmóniájára építkezik, hogy tökéletesen kiszolgálja a pihenni vágyókat.


Ha a Dedon bútoraiban ülünk, olyan mintha a tengerparton töltenénk nyaralásukat. A sokoldalú, energikusságot sugárzó darabok bármilyen környezetben megállják a helyüket. A komfortosság és a kényelem az, amelyek szükségesek a tökéletes pihenéshez.


A Dedon és a Flos lámpagyártó cég közös együttműködéséből született meg a Superarchimoon névre hallgató kültéri lámpa kollekció, valamint a Philippe Starck alkotta, kézzel fonott Romeo 3 kollekció, melyet egy nagyvárosi ház tetőteraszán mutattak be.

Forrás: Dedon


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK