Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  Kerti padok természetes anyagból

Kerti padok természetes anyagból

Szép Házak
A kerti padok kiválasztásánál elsődleges funkciójuk betöltésén kívül fontos, hogy milyen anyagból készültek, valamint, hogy mennyire időtállóak. A természetes, faanyagból készült padokkal nem foghatunk mellé, ha betartunk néhány íratlan szabályt.

A megfelelő pad kiválasztása


A kerti padok kiválasztásakor az első és legfontosabb szempont az ülőalkalmatosságok megjelenése. Az öntöttvas padok a klasszikus, a fémből készültek a modern, míg a fából készült padok szinte minden kertbe illenek. Fontos, hogy a pad harmonizáljon kertünkkel, mind stílusában, mind méretében. A kiszemelt pad azon felül, hogy tetszetős, mindenképpen legyen praktikus és kényelmes. Figyeljünk a stabilitásra, a magasságra, az egyszerű kezelhetőségre. Ha fabútort vásárolunk, győződjünk meg róla, hogy nincsenek rajta repedések és felülete sima.


Fapadok minden évszakra


A padok készülhetnek fém, öntöttvas és faanyagból is, valamint saját magunk akár téglából is építhetünk kerti padot, melynek legnagyobb előnye, hogy tartós és időjárásálló, párnákkal kényelmessé, barátságosabbá tehető. A fából készült padok természetes textúrái minden kerttel harmonizálnak és a teraszon is igazán hangulatos, vizuálisan izgalmas megoldást teremtenek.
 
A természetes hatású, kültéri használatra alkalmas OUTDOOR ILLU kollekció padjai a francia tölgyerdőkből származó faanyagból készültek. A kezeletlen felületű faanyag alatt fehér színű, lakkozott acél szerkezet biztosítja a tökéletes tartást és az optimális stabilitást.


Padok asztallal


Amennyiben a padok mellé asztalt is vásárolunk, legszerencsésebb, ha ugyanabból az anyagból készült, a padhoz illőt választunk. Az asztaloknál is figyeljünk a megfelelő magasságra és méretre.


Párnák, támlák


A padokat komfortosabbá, barátságosabbá teszik a párnák és háttámlák. Válasszunk a kert vagy a terasz stílusához illő színeket és anyagokat. Az egyhangúság ellen a színes, mintás kiegészítők mellett döntsünk. A fapadokat természetes anyagokkal és letisztult színekkel párosítsuk. Ilyenek a földszínek, a fehér, a bézs, a barna és a zöld árnyalatai.
 
Képek forrása: Bleu Nature


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK