Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  Pink és rózsaszín virágok a kertben

Pink és rózsaszín virágok a kertben

Szép Házak
A rózsaszín, a ciklámen és a pink szín, valamint árnyalataik a meleg és hideg színek határán helyezkedik el, a romantika, az együttérzés, az idealizmus színei. Az ilyen színekben virító növények remekül társíthatók kék, ezüst és fehér virágokkal.

Nagy szívvirág


A nagy szívvirág (Dicentra spectabilis) Ázsiából származó, hosszú életű, kúszó gyöktörzsű évelő. Élénkzöld, többszörösen összetett leveli igen mutatósak. Oldalra elhajló fürtben nyíló virágai lapított szív alakúak. Félárnyékos helyre ültessük, öntözzük rendszeresen. A növény májusban, júniusban virágzik, a nyár végével visszahúzódik a talajba.

Forrás: Albert Zsolt

Kristályvirág


A Dél-Afrikából származó kristályvirág (Delosperma cooperi) gyorsan növő, sűrűn elágazó, elterülő pozsgás örökzöld évelő növény. Hengeres leveleivel télen is díszít. Élénk ciklámenszínű, fényes virágzatai egész nyáron át virítanak. Kifejezetten kedveli a tűző napot, sziklakertek, kőfalak kedvelt növénye.
 

Liliomfa


A liliomfa vagy magnólia (Magnolia) az egyik legrégebben megjelent liliomfaféle, lombhullató és örökzöld változatban is megtalálható. Bokorszerű, 2-3 m magasra nő, törzse a talaj felett nem sokkal elágazik. Csodálatos színű, liliomhoz, tulipánhoz hasonló virágai nyár elejétől nyílnak. A humuszban gazdag, savanyú talajt kedveli.
 

Hortenzia


A Kelet-Ázsiából származó hortenzia (Hydrangea macrophylla) számos színben és formában előfordul. Ernyőszerű buga virágai hatalmasra nőnek, kertünk páratlan díszei lehetnek. A nemesített fajták igen igényes növények. A félárnyékos helyet kedveli. Érdekessége, hogy színe a talaj pH függvényében változik. Míg a savanyú talajokon kék, addig a meszesen piros vagy rózsaszín virágai lesznek.


Kamélia


A kamélia (Camelia) az egyik legnépszerűbb télen virágzó, 2-2,5 m magasra növő cserje. Fényes felületű, sötétzöld színű örökzöld levelei, valamint élénk színekben virító virágai télen is díszítenek. Félárnyékos, savas talajú helyen nő legszebben, de konténerben is könnyen nevelhető.
 

Mindignyíló begónia


A folytonnyíló begónia (Begonia semperflorens) néven is ismert egynyári virág, kedvelt balkonnövény, egész nyáron át pink színben virágzik. Fényes felületű, nagyméretű, bőrszerű levelei a sötétzöldtől a lila színig előfordulnak. Rengeteg apró virágot hoz, melyekben egészen májustól októberig gyönyörködhetünk. Bár rendszeres öntözést igényel, előnye, hogy a félárnyékos helyeket is kedveli.
 

Rododendron

 
A rododendron vagy havasszépe (Rhododendron) igen változatos növényfaj, létezik lombhullató, babérlevelű és örökzöld változata is. Nyár elején nyíló virágai pompás illatúak, változatos szín és alakgazdagsága miatt igen kedvelt dísznövény. Rendszeres öntözést igényel.
 

Pompás varjúháj


A sziklakertekben is kedvelt pompás varjúháj (Sedum spectabile) augusztustól hozza csoportosan növő, apró, csillag alakú virágait. Az Ázsiából származó virág bokros növekedésű évelő, 40-50 cm magasra nő. Igen igénytelen, a napfényt viszont nagyon kedveli.

Pillangóvirág


A júniustól egészen szeptemberig virágzó pillangóvirág (Cosmos bipinnatus) laza szerkezetű, szinte pehelykönnyű virágai csoportosan ültetve mutatnak a legjobban. A növény az 1 méteres magasságot is elérheti. Széltől védett, napos helyre ültessük.
 


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK