Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  Szoba a kertben

Szoba a kertben

Szép Házak
A tulajdonosok egy színes, vidám kertet szerettek volna, ahol bármikor vendégül láthatják vendégeiket. A tervezők egy igen sokoldalú teret hoztak létre, melyben ötvöződik a stílus, a természetesség és a funkcionalitás.
A kert egy impozáns társasház részét képezi, adottságaiból származik lépcsőzetes kialakítása, mely igen érdekes hatást kelt. Bármelyik szinten is álljunk, a kert egy másik dimenzióját mutatja magából.
 

A különböző méretű és alakú platformok mind más funkcióval rendelkeznek. A legmagasabb ponton elhelyezkedő és legnagyobb méretű szinten kapott helyett az étkezővel összekötött kerti grillezés, sütögetés színtere.
 

A kert alapvető formavilágára a négyzet és téglalap alak jellemző, ez köszön vissza a padló burkolatában, a futtatórácsokon, a növénytartókon és egyéb kiegészítőkön. A kert fókuszában álló kör alakú asztal, illetve az ívelt kialakítású padok igen jól ellensúlyozzák az egyenes vonalakat.
 

A középpontban elhelyezett asztalról a kert minden szegletére rálátni. A köré felhúzott növényfuttató rozsdás acélból készült, a régiesebb és természetesebb hatás érdekében. Az erre felfutatott iszalagok, loncok és ötlevelű akébiák már az első évben szépen mutatkoztak, rikító színű, vidám virágaik a kert látványos elemeivé váltak. Az futó- és kúszónövényekre a gyors növekedés jellemző, napfényes, szélárnyékos területeken már az ültetés évében igen sokat növekszenek.
 

Az étkező rész jobb oldali fala padlizsán lila színt kapott, mely jól harmonizál a mogyoróbarna faanyagokkal és kert natúr színeivel.
 
Forrás: London Garden Design

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK