Kert
Gyömbér, mint szobanövény
A gyömbért nemcsak ételeink ízesítésére és gyógynövényként használhatjuk, de lakásunkat is díszíthetjük vele.  »
Bár nem minden férfi feledkezik meg a szobanövények öntözéséről, jól jöhet néhány alapvető és egyszerű tipp a növénygondozáshoz. »
A valódi csalánra csak leveleinek formája emlékeztet, de egyáltalán nem kellemetlen, sőt, szemet gyönyörködtető balkon- és szobanövény a virágcsalán. »
Amíg a legkisebbek a Mikulásra várnak, meglephetjük magunkat vagy szeretteinket a látványos és igényes mikulásvirággal. »
A szobában nevelhető növények között a papagájvirág, vagy paradicsommadár virág az egyik leglátványosabb. Extravagáns külseje a lakás díszévé teszi. »
A pozsgafát különleges megjelenésének és igénytelenségének köszönhetően sokan kedvelik. Kevés törődéssel egész évben pompázik.  »
Nyáron a szabadban, télen a szobában. A citromfa gondozása ennél kicsit bonyolultabb, de látványos szobanövényként mindenképpen érdemes rá gondolni. »
A Vénusz légycsapója misztikus húsevő növény, létezését hosszú ideig még a tudósok is tagadták. Manapság lakásunk dísze és hasznos növénye lehet. »
Az azálea, vagy más néven rhododendron a leggazdagabban virágzó szobanövények egyike, mely némi odafigyeléssel hálás virágunkká válik. »
Kezdő hobbikertészek számára sem nehéz feladat az egyik legkedveltebb szobanövény, a monstera, más néven könnyező pálma gondozása. »
A csokrosinda, más néven zöldike igazi túlélő, a mostoha körülményeket is jól bírja. Kezdő hobbikertészek számára kimondottan jó választás. »
A kavicsnövények eredeti élőhelyükön a föld alá bújnak a forróság és szárazság elől, mely életmódot felépítésük is igen jól tükrözi. »
A sárkányfüzér, más néven ráncos afelandra különleges szobanövény, gondozása viszonylag egyszerű, látványa pedig megér némi fáradozást. »
A nebáncsvirág apró színes virágaival még a legszürkébb napon is vidámmá varázsolja a környezetünket, és akár egész évben élvezhetjük szépségét. »
A cserepes krizantém egész évben kapható. Helyettesíthetjük vele a vázába tett krizantémcsokrot, így sokkal tovább tart, és többször virágzik. »
Nagyanyáink idejében volt kedvelt szobanövény a klívia, és most ismét reneszánszát éli ez az érdekes, dekoratív növény. »
A téli időszak cserepes növénye a ciklámen, mely megfelelő gondozás mellett a hideg hónapokban gazdag színekben pompázik. »
Az elefántláb, hála sajátos felépítésének, jól alkalmazkodik a szobanövények tartására eddig reménytelennek tűnő helyekhez is. »
A trópusi őserdők mélyéről származó vitorlavirág, amilyen dekoratív, olyan igénytelen. Gondozása egyszerű és egész évben virágzásra bírható. »
Az egyik legegyszerűbb, hosszan virágzó cserepes növény, mely asztaldísznek is látványos, a Madagaszkár szigetéről származó korallvirág. »
A kehelyvirág különleges dísze lehet a lakásnak anélkül, hogy extra gondozást igényelne. Ehhez csupán néhány dologra kell odafigyelnünk. »