Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  Tavasztól őszig esték a kertben

Tavasztól őszig esték a kertben

Szép Házak
Kültéri fűtésről, világításról gyorsan és egyszerűen gondoskodhatunk és választhatunk az egyszerűbb és olcsóbb, vagy a bonyolultabb és drágább lehetőségek közül. A kényelem megteremtése pedig csak rajtunk múlik.

Világítás könnyedén


A mesterséges fények a sötétbe boruló kertet, teraszt kellemes esti társalgóvá, étkezővé varázsolják és új megvilágításba helyezik a sövényt, a nagyméretű virágtartókat vagy egy kerti szobrot. A kisfeszültségű, földbe szúrható szpotokat és a hozzávaló transzformátort egyszerűen a földbe süllyeszthetjük. Ha ennél komolyabb kültéri világítást szeretnénk, ami már a fő áramkörhöz csatlakozik, bízzuk szakemberre a telepítést.


Még egyszerűbb megoldás, ha egy sor lampionnal vagy karácsonyfa égővel szereljük fel kertünket, teraszunkat. Ezeket könnyen rögzíthetjük az eresz alatt, a falra, a korlátra, vagy akár egy közeli bokorra, faágra. A gyertyafény ugyancsak nem bonyolult, lámpásból, mécses tartóból pedig végtelen a választék. Ugyanilyen jók a kerti fáklyák vagy az olajlámpások. A rovarok elriasztásához válasszunk citromfű, vagy levendula illatú mécseseket, olajokat.

Hangulatos és praktikus a kerti ösvény megvilágítása napelemes lámpasorral. Ezekből választhatunk egészen laposat, ami alig emelkedik ki a talajból, és magasabb típust is.


Hűvös estékre hőforrás


Még a legmelegebb napokon sem ritka, hogy az esték kellemetlenül hidegek. Legjobb ilyenkor a gázzal működő hősugárzó, de egy kisebb teraszon megfelel az árammal működő is. Hangulatos, ha a kertben van épített tűzrakó helyünk, illetve ha az épített kerti grillhez tartozik direkt melegítő része, amit kályha gyanánt körül ülünk egy hűvös estén.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK