Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  Téli dekorációs ötletek a kertben

Téli dekorációs ötletek a kertben

Szép Házak
Télen a kerti dekoráció elengedhetetlen kellékei a különböző gyümölcsök, örökzöld növények, bogyóikkal díszítő cserjék, fenyőágak, lámpások és mécsestartók.
Télen a kerti dekoráció elengedhetetlen kellékei a különböző gyümölcsök, örökzöld növények, bogyóikkal díszítő cserjék, fenyőágak, lámpások és mécsestartók. Az ünnep alapszínei a bordó, a zöld, a fehér és az arany.


Koszorú a kertben is


Egyszerű, ám annál hangulatosabb és látványosabb megoldást jelent a drótból készített, felakasztható, gyertyatartó koszorú. Örökzöldekkel, így például asparagus levelekkel díszítsük, a kristálydíszek még szebbé és egyedibbé teszik.


Hagymások kaspóban


Karácsonyi ajándéknak is tökéletes a kaspókba ültetett hagymások, mint a tulipán, nárcisz, gyöngyike vagy jácint. Cserepek aljába szórjunk kavicsot, apró cserép darabokat, a pangó víz elkerülésének megelőzésére. Töltsük fel virágfölddel, majd helyezzük el bennük a hagymákat nagyjából 1 cm mélyen. Tegyük a cserepet egy antik hatású kaspóba, a talaj tetejét fedjük mohával. A drótháló tetejére helyezett fagyöngyből és szalagokból készített dísz még ünnepiesebbé teszi a kompozíciót.


A hagymák a természetben a tél folyamán kapott hideghatás következtében hoznak tavasszal hajtást, majd csodálatos virágokat. A hideghatás a cserépben való ültetés esetében is nélkülözhetetlen, ezért a hagymákat ültetés előtt hűtőszekrényben kell tárolni 3-4 hétig.
A boltokban már lehet kapni olyan preparált hagymákat is, melyek azonnal ültethetők.


Ajtódísz komlóból


A komló virágokból készített falra, ajtóra akasztható koszorúk nemes egyszerűségükkel és kifinomultságokkal válhatnak több héten át a vendégváró dekoráció részévé. Dróttal, vagy tűzőgéppel könnyen a koszorúalapra erősíthetjük a komlóvirágokat.


Díszítsünk mohával


A moha igen sok mindenre felhasználható, ha dekorációról van szó. Kültéren a moha számára megfelelő hőmérséklet mellett, a kiszáradástól sem kell tartanunk. Edények tetejére helyezzünk el belőle, díszítsük gyümölcsökkel, apró bogyókkal, száraz termésekkel.
 

Díszkáposzta balkonládában


A díszkáposzta nagyméretű, hullámos, levelei a hideg őszi napokon színesednek be fehér, lilás-rózsaszín, lila-piros, bordó színűre. Igazi hidegtűrő, takarólevelei mínusz 10-15 foknál is védik a rügyeket. A díszkáposzta igazán jól mutat faládákban, dézsában, balkonládában. Átlagos, középkötött, nedves földbe ültessük.
 

Készítsünk téli kompozíciót!


A kert egy-egy kisebb zugában, a ház fala mellett otthon is készíthető a virágüzletek kirakatához hasonló téli dekorációs összeállítás. Nem hiányozhatnak a vesszőből készült koszorúk, valamint kosarak, melyekben akár növényeket is tárolhatunk. Figyeljünk a színek kombinálására, használjunk természetes színeket.

Képek forrása: Blomsterverkstad


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK