Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  Új GARDENA automatikus vízelosztó

Új GARDENA automatikus vízelosztó

Szép Házak
 
2012. május 21.
Víz nélkül semmi nem nő a kertben. Ezért hosszabb szárazság után öntözni kell. Egyre több kertben automatikusan oldják meg az öntözést egy öntözőkom-puterrel, melyet egy esőztetővel és egy talajnedvesség-érzékelővel kombinálnak.
Már ez önmagában is nagy előny a növényeknek. Az időmegtakarítással övezett kényelem pedig főnyeremény a kerttulajdonosoknak. Akkor lesz igazán telitalálat az automatikus öntözés, ha ráadásként az új GARDENA automatic vízelosztó is a képbe kerül. A tökéletes automatikus kertöntözéshez az új GARDENA vízelosztó két szempontból is előnyös:


  1. A különböző kertrészekben található, egymástól eltérő vízigényű növények öntözése megoldható idősorosan egymás után, vízigény szerint, a megfelelő eszközökkel: például a virágágyásokat Micro-Drip csepegtető öntözőrendszerrel, a gyepet esőztetővel, vagy Sprinklersystem automata öntözőrendszerrel, illetve a zöldségágyásokat csepegtetőcsővel.
  2. A hat csatlakoztatási lehetőség egymás utáni aktiválásával minden esetben elegendő a meglévő víznyomás.


Az új GARDENA automatic vízelosztó hat helytakarékos, egy irányba elrendezett tömlőcsatlakozóval csatlakoztatható kimenettel rendelkezik, ugyanennyi vízkijuttató készülékhez. Vezérlőnek például a C 1060 típusú GARDENA öntözőkomputer csatlakoztatható. Az öntözőkomputerbe max. hat öntözési program rögzíthető idősorosan, az új GARDENA automatic vízelosztó minden egyes kimenetéhez egyenként. Kevesebb program megadása is problémamentesen megoldható. Ebben az esetben a vízelosztó nem használt kimenetei a zárósapkával lezárhatóak.

Az igazi hatos az automatikus kertöntözéshez


Az új GARDENA automatic vízelosztó még tökéletesebbé teszi az automatikus kertöntözést. Hat vízkijuttató berendezés csatlakoztatható hozzá, a GARDENA C 1060 típusú öntözőkomputerrel pedig automatikusan vezérelhető. Mindig csak egy vízkimenet kerül egymás után aktiválásra. Így a különböző módon beültetett kertrészek (pl. virágágyás, gyepfelület, zöldségágyás, stb.) igény szerinti vízmennyiséggel, a megfelelő módon történő öntözése valósítható meg. Az idősorosan bekapcsoló készülékeknek (max. 6 db) így mindig elegendő víznyomás áll rendelkezésére.


Fotó: GARDENA

További információk:
Husqvarna Magyarország Kft.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
GARDENA vízmennyiség mérő
GARDENA vízmennyiség mérőt a vízfogyasztás ellenőrzéséhez, optimális locsoláshoz fejlesztették ki, ami lehetővé teszi a locsoláshoz szükséges víz pontos adagolását.