Lakberendezés
Lakberendezés  »  Hírek & újdonságok  »  Dizájnmustra Milánóban

Dizájnmustra Milánóban

Kollár Franciska
Idén ünnepelte 50. jubileumát az iSaloni néven ismert design hét Milánóban. Az évfordulóra való tekintettel több mellékrendezvény kísérte a programot. A kiállításon húsz pavilon várta a látogatókat.
A legismertebb designerek mellett hétszáz fiatal kreatív tehetség is bemutatkozott, valamint a világ különböző részeiről húsz művészeti iskola kilenc installációval volt jelen. Az esemény ebben az évben az Euroluce nemzetközi világítástechnikai szakkiállítással egészült ki.


A Doriana és Massimiliano Fuksas tervei alapján épült komplexumban évről évre megismerkedhetünk számos bútormanufaktúra kollekciójával és az általuk diktált trendekkel. A kerek évfordulóra ötven plusz ötven projekt készült, amelyek látványos vizuális élményt nyújtottak.


Öt nagy irányvonal volt megfigyelhető a kiállítótermekben és a város különböző pontjain. A bútortervezésben még mindig jelentős tényező a klasszikus vonalvezetés, a megszokott formavilág és a visszafogott színhasználat. A nagyobb tervezők megtartották letisztult stílusukat. Mindemellett megjelentek az élénk, fluoreszkáló, olykor túlzóan vibráló színek is egyes daraboknál, amelyek színesítették az egyes kollekciók összhatását.


Egy fő irányzat épült az elnagyolt formákra. Visszanyúltak a tervezők a tökéletlen, természeti formákhoz, megtartva azok ipari jellegét és anyagszerűségét. A réz, a fa, a kő és a különböző ősi anyagok mind megmaradtak. Különböző anyagok vagy gyártási technikák ötvöződése volt megfigyelhető, legyen az akár kötött, szövött vagy többféle anyagból kombinált, újrahasznosított bútorkreáció.


A tervezők visszatértek a valóságos, naturalisztikus látványvilághoz. A környezettudatosság már régóta jelen van az építészetben, mostanra azonban már a bútortervezésben is teret hódított a fenntarthatóság. A kiállítás során már több standon megfigyelhető volt az ökotudatosságra való törekvés.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK