Lakberendezés
Lakberendezés  »  Hírek & újdonságok  »  Electrolux a Cannes-i Filmfesztiválon

Electrolux a Cannes-i Filmfesztiválon

Szép Házak
 
2012. május 22.
Az Electrolux két Michelin-csillagos séf, Bruno Oger és Rasmus Kofoed közreműködésével, gasztronómiai művészettel tette teljessé a Cannes-i Filmfesztivál nyitógáláját.
A sztárvendégek, Tilda Swinton és Diane Kruger, Oger és Kofoed ötletes menüjét kóstolhatták meg, amely Cannes életstílusát a skandináv találékonysággal párosította, és teljes egészében az Electrolux Agora pavilonjának konyhájában készült.


Frederique Pirenne, az Electrolux európai PR-igazgatója így nyilatkozott: „A Filmfesztivál a kreativitás nemzetközileg elismert színtere, ezért a 65. évfordulóra olyan megnyitót terveztünk, amely tükrözi a rendezvény sikerét elősegítő tehetséget és találékonyságot.  Több mint 90 éve dolgozunk Michelin-csillagos séfekkel, akiket abban is támogatunk, hogy kifejezzék a kreativitásukat a konyhában, ezért olyan gasztronómiai élménnyel kívántunk tisztelegni a fesztivál előtt, amely méltó a résztvevők művészi teljesítményéhez.”


A Fesztiválpalota mellett található Electrolux Agora a két különböző kulináris stílust képviselő séf, Oger és Kofoed jelenlétének köszönhetően a gasztronómiai inspiráció központja lett. A pavilon konyhájában, a legmodernebb újításokat a klasszikus technikákkal ötvözve alkothatták meg ételeiket a séfek.


Bruno Oger, a két Michelin-csillaggal elismert cannes-i Villa Archangel tulajdonosa készítette az egyik előételt és a főételt, amelyekben a különböző összetevők a francia hagyományokat követve keveredtek. A Bocuse d'Or aranyérmese, Rasmus Kofoed előétele és desszertje pedig a skandináv alapanyagok egyszerű, de erőteljes ízvilágát tükrözte.

A résztvevők 20 kg fésűkagylóból, 12 kg szarvasgombából, 21 kg kucsmagombából, 45 kg füstölt lazacból, valamint 4 kg fehér csokoládéból és 70 liter tejszínből lakomázhattak. A gálavacsorán 100 pincér gondoskodott arról, hogy zökkenőmentes legyen a felszolgálás, valamint hogy tiszta legyen a 2000 pohár, és tele legyen a 3000 tányér.

További információ: Electrolux


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
AEG ProTex szárítógép
Az AEG ProTex szárítógépek alacsony hőfokon dolgoznak, ráadásul megkapták a Woolmark vállalatnak Gold, illetve Silver minősítését.
Új Electrolux Ergorapido kézi porszívó
Az Electrolux Ergorapido kéziporszívó, megjelenése óta, a stílusos és kényelmes takarítás szinonimája. Az elmúlt 8 évben számos új, kényelmi funkcióval gazdagodott.
Kényeztető mosogatógép
Egy kis kényeztetés mindenkinek jár. Annak is, akinek pici a konyhája, és nem fér el benne egy normál méretű - 60 cm széles - mosogatógép.