Lakberendezés
Lakberendezés  »  Hírek & újdonságok  »  Lakástextília szakvásár, Heimtextil

Lakástextília szakvásár, Heimtextil

Szép Házak
A Heimtextil 2012/2013. évi trendjei meghatározzák az irányokat az elkövetkezendő szezon számára. A legújabb trendtémákban „Colour Riot”, „Dark Lux”, „Craft
Industry” és „Split Clarity” a színek és a tartósság dominálnak.
A világ textiles lakberendezési szakmája Frankfurtban találkozik a Heimtextilben. Neves ázsiai, európai és afrikai gyártók, feldolgozók képviseltetik magukat a Heimtextilen. A vásár világszerte egyedülálló választékát mutatja a belső terek textiles berendezésének, különösképpen a vendéglátó ipar, a gyógyászat és közlekedés területén.


Egyedülálló termék spektrum


Sokoldalú kínálat a textiles lakberendezés minden területén. 19 csarnok tele asztali, konyhai, fürdőszobai textíliával, tapétával, bútroszövettel, szőnyeggel, dekoranyagokkal, napvédelmi rendszerekkel és még sok minden mással. Számos kigészítő kínálat, mint például külön bemutatók, előadások, díjátadók. Központi téma még mindig a tartósság, a fenntarthatóság.

 

Startol az új Heimtextil – trend szezon


A Heimtextil Trendkönyv avantgard stílusú lakberendezési, építészeti, divat és design
projekteket mutat be. Startol az új Heimtextil –trend szezon: a Heimtextil Trendtable (Trend kerekasztal) megbízásából, hangulatos, előzetes bemutató keretein belül adott betekintést a
2012/2013. évi trendek világába a Stilbüro bora.herke.palmisano. Claudia Herke 2011. augusztus 26-án, a Frankfurt am Mainban megrendezett Tendence szakvásár alkalmából négy új témát mutatott be. Az új irányzatok a hivatalosan megjelenő Heimtextil Trendbuch-ban, „MONTAGE” elnevezés alatt jelennek meg – egységbe foglalva a 2012/2013. évi szezon meghatározó trendjeit. 


A prezentáción a Heimtextil kiállítói, tervezők, lakberendezők, belsőépítészek számára lehetőség nyílt, hogy megismerkedjenek a lakás- és közületi textíliák gyártásánál használatos, legújabb színvilággal, anyagokkal és design irányzatokkal. „Hagyományosan tudatosan választottuk ezt a korai időpontot ahhoz, hogy időben adhassunk képet a szakterület számára az elkövetkezendő szezont jellemző design irányzatokról.”- mondta Olaf Schmidt úr, a Messe Frankfurt Textiles & Textile Technologies szakcsoportjának felelős helyettese.

A már meglévőket újjá egyesíteni


„Montage elnevezés alatt a Heimtextil Trendbuch 2012/2013 tartalmában, teljességében ad részletes tájékoztatást a Trendtable tagjainak gondolatairól, ötleteiről, inspirációiról, téziseiről és kivitelezéseiről. „Montage annyit jelent számunkra, hogy elővesszük a már meglévőt, újrarakjuk a részeit, és így egy teljesen egyedit, eddig soha nem látottat alkotunk belőle. Ezzel a folyamattal tudatosan biztosítjuk az egységek - önállóságuk megtartása melletti, egészben történő felhasználását is.” – fejtette ki Herke prezentációja alkalmából. Példaként a Trendbuch-ban avantgard stílusú lakberendezési, építészeti, divat és design projektek kerülnek bemutatásra.


A négy új trendtéma elnevezései: „Colour Riot”, „Dark Lux”, „Craft Industry” és „Split Clarity”. Valamennyi irányzatban a színnek domináns szerep jut: „A szín meghatározó szignált ad az elkövetkezendő szezonnak: erőteljesen és mindenütt jelenlévően felfrissíti az érzéket, meghatározó hangsúlyt ad, és minden stílusirányzatban érvényesül.” –hangsúlyozta Herke. Ugyancsak átfogó témája a trendelőrejelzésnek a tartós anyagok használata.


Sajátos funkcióként trendbarométerként szolgál


Mint a legnagyobb nemzetközi lakás-és közületi textíliák szakvására, legfontosabb feladata, hogy trendbarométerként és ugyanakkor mértékegységként is szolgáljon a minőségi textíliák, a design és az innovatív alkalmazások területén is. Ezért hozta létre már 1991-ben a Messe Frankfurt a Heimtextil trendeket. Nemzetközi kerekasztal társaság határozza meg a legfontosabb, általánosan érvényes irányzatokat, értékes tájékoztatást és megbízható megállapításokat ad közre a termékfejlesztők, kreatív csapatok, lakberendezők és designer csoportok részére. Minden évben közülük választják ki a Heimtextil trendek összeállításának felelősét. A 2012/2013. évi szezonra vonatkozó elnevezéseket és azok tartalmát a frankfurti és berlini Stilbüro bora.herke.palmisano osztja meg Önökkel.

HEIMTEXTIL Trendbuch 2012/2013 „MONTAGE”:


„Colour Riot”: a színek fejezik ki a lázadástEnnél a trendtémánál új összefüggésben lépnek fel az energiát sugárzó, vibráló színtónusok – frissek, bátrak és nyomatékosak. A fénnyel való játéknak itt nem szabnak határt. Fényesen csillogó anyagok, színezett laminálások, réteges befedések, fluid és flexibilis anyagok hangsúlyozzák az egyszínű felületeket. Újnak számítanak a „Optical Fibres”, a csillogó effektusok vagy az újrahasznosított anyagok. A kívánt hatás számára elsődleges a kiváló minőségű anyagok minősége, strapálhatósága és hosszú élete. A termékek mintázatában a széles csíkok, mindenekfelett a geometriai vagy a grafikai motívumok érvényesülnek. A számítógépes világ a digitális mintázatban, fotónyomatokban és a hologramm-hatásokban lelhető fel. A játékos kísérletezési szándék ellenére, a váratlan megjelenések tisztán és egyértelműen hatnak.


„Dark Lux”: az éjszaka szépségeAz éjszaka árnyai egy sötét, misztikus és ugyanakkor elegáns színsort keltenek életre. Meghatározó a mély fekete, amely teljes hatását a fénylő anyagok által nyeri el. A színvilág sötét és színes hangsúlyokkal egészül ki – felfrissítve a fémszínű pezsgő színével és az arannyal. Gumis megoldások, a fluid optika és ragyogó felületek találkoznak egymással szőrmén és hosszúszálú, sima prémeken. A tisztaság és a zordság biztosítja a modernséget a felhasznált anyagok számára. Misztikus karakterű felületet alkot a szivárványszínű, csillogó,
áttetsző anyagok együttese. Mély csillogás, fémszínű szikrázás és a feltűnő anyagok elegye hatja át valamennyi területet.


„Craft Industry”: tradíció, kézművesség és a modern elegye
Egyfelöl a hagyományos és a kézzel készített, másfelöl az ipari, gépi és a mechanikus képezi a „Craft Indrusty” trendirányzat összképét. Napmeleg és élénk színsor párosul az ég, a hegyek, a tengerek és erdők természeti jelenségeihez. Mindezekkel szemben állnak az ipari, fémszínű tónusai a szénnek, réznek és az óaranynak. „Craft Industry” élénk felületeket mutat a szabálytalan textúrákkal és sok strukturálttal: fontosak az autentikus képpel ellátott minőségek és a Vintage-karakterű anyagok, a decensen használt optikával. A mintázatok kreatív technikákkal, finom kivitelben készülnek: összeillesztett vagy egymástól eltolt, csúcsára állított négyszögek, szokatlan foltok, megszakított minták, csíkok, négyszögek, részleges virághatások, kézicsomók, berakások és beépített foltok. „Split Clarity”: el a fölöslegessel! Néha a kevesebb több: „Split Clarity” az egyszerűre, a funkcionálisra és az esszenciára koncentrál.


Tartósság, minőség Hightech és az új anyagok állnak a középpontban. Tiszta, modern látvány jön létre. Tisztaság tükröződik a természet inspirálta színskálában: a minimalizált és visszafogott kompozíciókat legtöbbször pusztán egy expresszív tónus szakítja meg. Az anyagok sokfélesége áll a középpontban. Metálfényű és tükröző felület, uni-közeli mintázatok, transzparens anyagok, mozgalmas, ugyanakkor visszafogott felületek jellemzik. Lineáris, kontrasztos és erős grafikai minták jelennek meg benne. A különböző anyagok és felületek számára a fénnyel és az árnyékkal való játék plasztikusságot kölcsönöz.


„Split Clarity”: el a fölöslegessel!Néha a kevesebb több: „Split Clarity” az egyszerűre, a funkcionálisra és az esszenciára koncentrál. Tartósság, minőség Hightech és az új anyagok állnak a középpontban. Tiszta, modern látvány jön létre. Tisztaság tükröződik a természet inspirálta színskálában: a
minimalizált és visszafogott kompozíciókat legtöbbször pusztán egy expresszív tónus szakítja meg. Az anyagok sokfélesége áll a középpontban. Metálfényű és tükröző felület, uni-közeli mintázatok, transzparens anyagok, mozgalmas, ugyanakkor visszafogott felületek jellemzik.
Lineáris, kontrasztos és erős grafikai minták jelennek meg benne. A különböző anyagok és felületek számára a fénnyel és az árnyékkal való játék plasztikusságot kölcsönöz.Forrás: Messe Frankfurt

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Lakásdesign kiállítás Bécsben
16. alkalommal került megrendezésre 2011. október 13.-16. között Ausztria legnagyobb lakberendezési design kiállítása a bécsi Hofburgban.