Lakberendezés
Lakberendezés  »  Hírek & újdonságok  »  Magyar dizájnerek Londonban

Magyar dizájnerek Londonban

Design Club
 
2011. szeptember 27.
Ötödik alkalommal rendezték meg szeptember 17. és 25. között Londonban a design szféra egyik legproduktívabb eseményét, a Tent London-t! Itt mutatkoznak be a legprovokatívabb koncepciók, design-innovációk. Kétszáz kiállító vett részt a világ minden tájáról a kortárs bútor, - világítás, - textil, - és lakberendezési kiegészítők területéről.

Made in Hungary

Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre több magyar dizájner képviseltette magát különböző területeken. A londoni Design Fesztivál keretén belül megrendezett szakkiállításokon tizenöt magyar tervező mutatkozhatott be a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával. A magyar standokon a hazai dizájn legjobbnak ítélt termékei jelentek meg, az egyedi tervezésű lakástextíliáktól az üvegművészeten át a formatervezett bútorokig és kiegészítőkig.

KIBU Projekt

A 100% Design London kiállításon elismert szakértők válogatták ki az általuk leginkább figyelemre méltónak talált újdonságokat. A többi között Kele Sára újrahasznosított fából készült éjjeliszekrénye a kortárs dizájn– és lifestyle-termékek értékesítésével foglalkozó bolthálózat, a The Conran Shop "must-see" listájára került. Ez a nemzetközi elismerés igencsak nagy trófea egy magyar tervező számára.

Kele Sára, Wally éjjeliszekrény (Fotó: Kele Sára)

Szakmai érdeklődést jegyzett a "madeinhungary" tervezői csoport többi kiállító tagja, főként belsőépítészek és lakberendezők. Az egyedi ülőbútorairól ismert Vidó Nóri a kiállításnak köszönhetően brit és francia szaklapok online kiadásában jelent meg.

Vidó Nóri, egyedi ülőbútor

Nagy sikerük volt az üveglapok közé laminált, színes textíliákból készített paneleknek is, a kiállított darabokra szinte azonnal talált vevőt Hegedűs Andrea tervező.

Hegedűs Andrea, üvegtextilek (Fotó: Bézsenyi Zsolt)

A TENT London kiállítás széles palettáján is érdekes színfoltnak bizonyult a magyar stand, amelyen az IVANKA Design Studio és a velük együttműködő tervező cégek mutatták be a betonhoz kapcsolódó Gastro és Fashion kollekcióikat. Az IVANKA betonkreációit a londoni közönség már jól ismeri, hiszen a Liberty áruházban lefektetett beton járólapok is a cég termékei közül kerültek ki. Az új kollekció darabjaira már a rendezvény ideje alatt számos megrendelés érkezett.

IVANKA Design Studio, betonkreáció
IVANKA Design Studio, beton asztalkreáció

A magyar innovációk között szerepel az F. Kovács Attila, belsőépítész és Megyesi Zsuzsa, enteriőr stylist alkotta páros, az A+Z Design új bútorkollekciója és a Kitchen Budapest (KIBU) és a WAMP közös pályázatán a legkiemelkedőbbnek ítélt projekt – a Play4Power – prototípusa.

A + Z Design, új bútorkollekció
A + Z Design, új bútorkollekció
Kitchen Budapest, Play4Power Project

További képekért kattintson ide!

További információk: Tent London


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Lakásdesign kiállítás Bécsben
16. alkalommal került megrendezésre 2011. október 13.-16. között Ausztria legnagyobb lakberendezési design kiállítása a bécsi Hofburgban.
Kortárs Design Múzeum
Szeptember 15.-én nyitotta meg kapuit Rómában a MEET DESIGN kiállítás, amely az olasz designkultúrát mutatja be 1948-tól napjainkig.
Dizájnmustra Milánóban
Idén ünnepelte 50. jubileumát az iSaloni néven ismert design hét Milánóban. Az évfordulóra való tekintettel több mellékrendezvény kísérte a programot.