Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  A megnyugtató barna

A megnyugtató barna

Szép Házak
Az egyik ember az élénk, pezsdítő, másik a kontrasztos színekhez, vagy a légies pasztellekhez vonzódik, ha lakása színeiről van szó. A barna és számtalan árnyalata tökéletes alapja, jó háttere, és kiegészítője lehet ennek a palettának.

A barna, mint a lakás alapszíne


A barna, akarjuk-e vagy sem, mindenképpen megjelenik otthonunkba. Természetes szín, általában fából készült tárgyaink a barna különböző árnyalataiban pompáznak. Gondoljunk csak a tároló bútorokra, a szekrényekre, a parkettára, a nyílászárókra. A mély tónus erősebben hangsúlyozza bútorainkat. Egy sötétebb fa szín, mint a dió, uralhatja is a teret, míg egy pirosas árnyalatú cseresznye élénkké és meleggé teszi a helyiséget.A nagymamától örökölt nagy barna tálaló szekrény, nem csak kedves emlék, hanem az állandó értékeket is jelképezi életünkben: a családot, a hagyományokat.

A barna paletta


A barna árnyalatai a bézstől indulnak és a mély, csokoládé barnáig tartanak. Ezen belül a szín elmehet a sárgás és vöröses árnyalatok felé. A természetben a föld színeket, a barna árnyalatait, akár egy természetes színskálát láthatjuk a mindennapokban. Ha vonzódunk ezekhez, nézzünk körül a tengerpart mentén, a sziklák között, a szántóföldön vagy az erdőben és vigyük haza az inspirációkat.

A beige a homok árnyalatainak tónusa, harmonizáló szín, érzésben egy ellazító tengerparti sétához hasonlít. Megfelelő a nappaliban vagy a hálószobában fal színnek. Gyerekszobában szintén nagyszerű, mert stabilizálja és megnyugtatja a csemetéket.A capuccinó a krémszíntől a fahéj árnyalatokig terjed. Olyan érzetet kelt, mint egy finom kávé kora reggel, vagy egy illatos tea az őszi napsütésben. Jól alkalmazható kiegészítő színként. Naranccsal kombinálva könnyed, játékos és elegáns enteriőrt alakíthatunk ki, krém fehérrel pedig a finom vonalakat hangsúlyozhatjuk.

A csokoládébarna meleg, barátságos tónus. A finom letisztultság, kissé komoly és zárkózott elegancia érzése kapcsolható hozzá. Pisztácia zölddel párosítva fiatalos és impulzív.

Mivel és hol variáljuk a barnát?


Ha természetes hatást szeretnénk elérni, válasszunk mellé natúr színeket a fürdőszobában. Naranccsal kombinálva látványos, vidám párost alkotnak az étkezőben. Kellemes, nyugodt légkört teremthetünk a nappaliban, fehérrel és pasztellszínek alkalmazásával.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK