Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Állványok lapos tévékhez és multimédiához

Állványok lapos tévékhez és multimédiához

Sámathy Tamás
 
2010. szeptember 1.
Falra akasztható lapos tévékkel nemrég még csak a tudományos-fantasztikus történetekben találkoztunk. Napjainkban tucatnyi márka közül választhatunk. A villogás-, villódzás-, vibrálásmentes plazma- és LCD-képernyők vastagsága alig éri el az öt-nyolc centimétert, ugyanakkor 120-220 centiméteres képátlójukkal minden várakozásunkat felülmúlva valódi házimoziélményt nyújtanak.

Mobil és rögzített tévé tartók


Az előbbi, nehezen vagy egyáltalán nem mozgatható tartókkal szemben választhatunk mobil rendszereket is. Közöttük akadnak masszív talpon álló, tengelyen elfordítható, rusztikus vagy éppen légiesen modern látványt nyújtó családok.Nemcsak érdekes berendezések, egyúttal praktikusak is: a táblák között rafinált módon kialakított rekeszekbe, polcokra jobb és bal oldalról lehet benyúlni, s oda DVD-ket, CD-ket elhelyezni. A kábelek a táblákat tartó csővázban futnak. Aki jobban bízik a rögzítettség nyújtotta stabilitásban, ugyanakkor elforgatható, légiesebb konstrukciókra vágyik, annak ajánlható a padlózathoz és a falhoz bilinccsel rögzíthető oszlopvázra telepített, vízszintes tagolású állvány. Két irányban, 45 fokban elfordítható, ezáltal a helyiség bármely pontján letelepedhetünk mozizni.

Ennél is nagyobb szabadságot nyújt a mennyezethez és a padlózathoz rögzített, teljesen körbeforgatható típus, amely alkalomadtán szépen tagolt térelválasztó elemként is használható. Vendégfogadáskor kívánság szerint a nappali bármely pontjáról vagy a szemközti amerikai konyhából, étkezőből is kényelmesen nézhető a készülék. A képernyőt tartó elem alatt és fölött is polcok adnak helyet a házimozi kellékeinek. Látványukat vízszintes és függőleges tagolások, üveg, fa, fém és ezek kombinációi teszik változatossá.

A furfangos designnak természetesen megkérik az árát, a legolcsóbb darabot sem adják félmilliónál alább, egy-egy exkluzívabb ára pedig meghaladja az egymillió forintot is. Egy ötszázezer–hárommillió forint közötti összeget kóstáló plazmakészülék eleganciája azonban aligha viselné el nagymamáink csipketerítős komódját, szekreterét.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Hasznos polcok a lakásban
A polc a legfontosabb tárolóhelyek egyike. Kevés helyet foglal, diszkréten a fal mellé állítható, a falra szerelhető és minden helyiségben hasznos.
Polcok ülőgarnitúrába építve
Az Andante ülőgarnitúrák közül a Biblio modell praktikus tárolói és polcelemei révén a tárolófunkciós ülőgarnitúrák meghatározó darabja.
Az univerzális épített bútor
Készbútorból bármi kapható, ám lehet, hogy olyan berendezést képzeltünk el, amit egyetlen üzletben sem lelünk. Ekkor ment meg minket az épített bútor.