Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Apró és fontos kiegészítők a lakásban

Apró és fontos kiegészítők a lakásban

Szép Házak
Bemutatjuk azokat a szerintünk fontos apróságokat, melyeknek nem árt birtokában lenni, ha lakásunkat valóban kényelmesnek, jól felszereltnek és hangulatosnak szeretnénk tudni.
Kisebb-nagyobb dobozokból sosem lehet elég egy lakásban. Szinte mindegyiknek találunk helyet az íróasztalon, a könyvespolcon, a gyerekszobában vagy az éjjeliszekrényen. Tegyünk rendet féltett apróságaink közöttük, dobozoljuk be és tároljuk így a fiókokban, polcokon.


Akár tél van, akár nyár, egy szép gyertyatartó minden lakásba kötelező. Olyat válasszunk, mely stabilan áll, akkor sem borul fel, ha meglökjük az asztalt vagy magát a gyertyatartót. Minél több gyertyaszál helyezhető el benne, annál hangulatosabb a látvány.


Az üveg kávéskancsó nem csak látványos, hasznos is. Aki a hosszú kávéra esküszik, válassza ezt a french press megoldást, amihez egy termo borítás is jár, így garantált, hogy a kávé hosszú ideig forró marad.


Falióra nélkül kellemetlen és idegesítő a reggel. Mennyivel jobb, ha csak egy pillantást vetünk a konyha falára és megnyugodhatunk. Ehhez nélkülözhetetlen egy látványos falióra.


A cserepes növények elhelyezése gyakran fejtörést okoz. Nem mindegyik ablakpárkány alkalmas a tárolásukra, az asztalokon, komódon pedig sokszor útban vannak, a kicsöppenő öntözővíz sem tesz jót a bútoroknak. Szerezzünk be inkább egy tetszetős virágállványt, melyen egy kupacban tarthatjuk a növényeket és odaállítjuk, ahol a legjobb a virágoknak.


Az előszobába muszáj egy fogast elhelyezni. Ha van elég hely, megfelel az állófogas, ám ha spórolnánk a hellyel, vagy másra nincs is lehetőség, inkább a fali változat mellett döntsünk. A nagyobb családban jól jön ez a modell, melyre jó sok holmit akaszthatunk.


Aki rossz időben is kertészkedne, annak ajánljuk a mini üvegházat. Apró növényeket, kaktuszokat, fűszernövényeket nevelhetünk benne. Nem foglal sok helyet és üde színfoltja lesz a lakásnak, jól mutat a párás fürdőszobában vagy a nappaliban is.


Ha nyár van azért, ha tél, akkor meg azért muszáj, hogy legyen otthon egy gyümölcstartónk, akár tál, akár kosár formájában. Ez a fából készült tároló nagyon praktikus, kisebb konyhában fel is akaszthatjuk, amikor pedig üres, egyszerűen összecsukható.


Ha a vendégeinket kínálnánk rágcsálnivalóval vagy mi nassolnánk, és nem találunk alkalmas edényt, akkor itt az ideje beszerezni ezt az ötletes tálkát. Üresen is jól mutat, megtöltve pedig hasznos kellék.


Legalább egy új díszpárnát szerezzünk be ebben a szezonban, a legtrendibb színekben és mintákkal. A hosszúkás párna ráadásul praktikus, mert a kanapén vagy fotelben üldögélve jó szolgálatot tesz fej- vagy deréktámaszként is.


Hányszor túrtuk fel a konyhaszekrény fiókját a dugóhúzó után? Ha elég sokszor, akkor keressünk olyan szerszámot, ami annyira látványos és feltűnő, hogy szükségtelen eldugni. Az Alessi dugóhúzójával könnyedén nyithatjuk ki a borospalackot és a húzót utána sem kell eltennünk, mert akár díszként is megállja a helyét.Legyünk stílusosak otthon, és az italokat a megfelelő pohárból fogyasszuk. Hogy néz ki, amikor egy jó minőségű whiskyt, konyakot vagy egy finom bort vizespohárból, vagy ne adj' isten bögréből iszunk! Norman Copenhagen konyakospohara igazán látványos darab, és ne aggódjunk, nem dől ki egy csepp sem.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK