Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Country stílus a hálószobában

Country stílus a hálószobában

Szép Házak
A country stílus jellemzői a természetes anyagok, visszafogott színek és meghittség. Leginkább ez jellemzi a country stílusú hálószobát is. Érdemes ellesni néhány ötletet a legjobbakból.

Így rendezzük be country stílusban a hálószobát


A patchwork, azaz foltvarrott ágytakaró, alapdarabja a country stílusú hálószobának, erről mindenképpen gondoskodjunk. Ugyancsak jól mutat ebben a környezetben az ósdi utazóláda, mely ágyneműtartóként vagy éjjeliszekrényként tesz remek szolgálatot. Dekoratív és hasznos az ágy fejvégéhez állított öreg paraván.


Az enteriőr keresetlen egyszerűsége, a fehérre festett falak, a gerenda mennyezet adja a legjobb a hátteret a puritán berendezéshez. Country stílusúvá varázsolhatjuk az ágyat egy megfelelő huzat segítségével, éjjeliszekrénynek pedig megteszi egy régi szék. A padlót szizál padlószőnyeg borítja, amitől melegnek, barátságosnak tűnik a helyiség.


Elegáns és nőies benyomást kelt a hófehér fémkeretes ágy, amitől a helyiség szellősnek, tágasnak tűnik. A fonott kosár alapkelléke a stílusnak, a tapéta viszont egy csipetnyi fényűzést varázsol az enteriőrbe.


A virágmintás textíliák, a len, a pamut és a ropogósra vasalt vászon, valamint a horgolt, kötött takarók, terítők nélkülözhetetlenek a country stílusú hálószobából. Bárhova nézünk, mindenhol természetes anyagokat és visszafogott színeket látunk.


Ebben a hálószobában minden bútordarab felújított. A komód egykor műhelyszekrényként szolgált, az ágypadként beállított láda egy raktárból került ide, új fogantyúkat kapott és antikolták, a régi ágy fejvégét virágmintás textillel kárpitozták. Egy kevés csillogás belefér a stílusba, így jó választás az élénk színű, selymes tapintású ágytakaró.


A country stílus romantikus változata fehér és pasztall színekkel. Az ágytakarókból több is elfér, különösen egy hideg téli estén. Legyen közöttük egy-egy puha gyapjú, horgolt csipkés és rojtos, kötött pamut. A virágokról ne feledkezzünk meg: legyenek jelen a textíliákon vagy egy szárított csokor képében.


Ez aztán vidéki hangulat a javából! Farönkökből készült ágy, faragásokkal, melynek robosztus megjelenését nagyon jól kiegészíti a finom mintázatú tapéta. A csipkézett fém pipereasztal ugyancsak jó választás a teret uraló ágy mellé.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK