Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Egy párban a zölddel

Egy párban a zölddel

Szép Házak
A zöld a remény, az egészség, a nyugalom, a fiatalság és a tavasz színe. Ám, ahogy a természetben is, a zöld szín szinte soha nincs egyedül, és ekkor mutatkozik meg igazán kivételes harmóniateremtő képessége. Ebből akár ihletet is meríthetünk.

Zöld a fehérrel


Mi is lehetne üdébb összeállítás, mint a ragyogó fehér és az élettelteli, friss zöld szín? Választhatjuk konyhába vagy nappaliba, fürdőbe és hálószobába is. A kontrasztot lágyíthatjuk egy világosabb, natúr árnyalattal, de egy kis feketével kiegészíülve is remek ez a kombináció.

Zöld a rózsaszínnel


Finom, mégsem tömény összeállítás. Együtt mindkét szín ragyogóbb, izgalmasabb. Ennek oka pedig az, hogy a rózsaszín a piros visszahalványított változata, a piros pedig a zöld természetes komplementer színe – szemközt helyezkednek el a színkörön – így fokozzák egymás intenzitását. A zöld és a rózsaszín párosa ugyanilyen hatású, csupán visszafogottabban érvényesül.

Zöld a sárgával


A két szín közel áll egymáshoz, annyira, hogy ha a zöldnek egy telített, melegebb változatát használjuk sárga mellett, akár egymás színárnyalatainak is tűnhetnek. Nincs bennük semmi mesterkéltség, de túl sok elegancia sem, így inkább hétköznapibb enteriőrökbe használjuk. Skandináv stílusú, modern lakásokban ideális.


Zöld a pirossal


Ragyogóak együtt, csak vigyázzunk az arányokra! Erősítik egymást. Zöld mellé csak kevés pirosat használjunk, nehogy fárasztó legyen az összkép, s inkább csak bágyadt zölddel társítsuk. Ezt egy kis élénkpiros vagy narancs élettel telivé, érdekessé teszi majd.

Zöld a kékkel


Magától értetődő, mint a fák lombja felett a kék ég. Bár korábban azt tanították, hogy nem illenek össze, mind a mai divat, mind pedig a természet rácáfol erre. A kék és a zöld remek együtt, ha nagyon üde hatást szeretnénk elérni. Fontos azonban, hogy a zöld melegebb, sárgával lágyított változatát használjuk, különben túl hideg lesz a hatás. A két hűvös árnyalat mellé harmadiknak meleg tónust válasszunk.


Zöld a pinkkel


Ha e kettőt választjuk unatkozni nem fogunk, de pihenni sem, különösen akkor, ha erős neon színekben gondolkodunk. Ez a páros kimondottan vadító, nem véletlenül a retró stílus egyik fő szín párja. Eszünkbe jut róla a hippi korszak féktelensége, szabadságszeretete és pörgése. Ha a zöld mellé inkább egy lilás árnyalatot választunk, a másodlagos színek gyönyörű és pihentető együttesét kapjuk. A kevert tónusok egymásmellettisége általában sokkal nyugodtabb, mint az alapszíneké.

Zöld a bézzsel


A semleges színek és a zöld kombinációjánál talán nincs is természetesebb harmónia. Föld- és vajszínekkel egyensúlyt teremthetünk a zöld hidegebb és melegebb tónusai között is. Ha olyan környezetre vágyunk, ahol relaxálni, kikapcsolódni lehet, biztos befutó ez a páros. Ráadásul roppant modern és elegáns is. Jól mutat minimál stílusú otthonokba, ahol a természetes színek ellensúlyozzák a bútorok visszafogottságát.


Zöld a barnával


A barna komorsága és a zöld üdesége együtt valami ősi tudást és energiát hordoz. Tekintélyt sugároz, ugyanakkor egy divatos, élénk pisztácia vagy lime zöld árnyalat a sötétbarnával modern, vagy éppen egzotikus jellegű is lehet.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK