Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Egyedi üvegtextil alkotások

Egyedi üvegtextil alkotások

Promóció
Hegedűs Andrea textiltervező üvegtextil alkotásai különleges, egyedi megjelenésű, a hagyományos kézműves és a legújabb ipari technológiák ötvözésével létrehozott művek.
A technológia alapját a síküveg laminálási eljárása, illetve különböző kézműves textiltechnikák jelentik. Az üveg kiemeli és konzerválja a textil szépségeit, a textil pedig részben képes átvenni az üveg átláthatóságát, valamint alkalmassá válik építészeti felhasználásra.


A laminált üvegtextil alkotások felhasználási területei az építészet, a belsőépítészet, a formatervezés és az installáció, ezen belül is kiemelten a kültéri és beltéri burkolatok, üvegfalak, tolóajtók, ajtóbetétek, térelválasztó panelek, lépcsők, lépcsőkorlátok, zuhanyfülkék, bútorfelületek, (bár)pultok, világítótestek, térbe függesztett fényplasztikák stb. Ezek az egyedi alkotások középületek kiemelt dekoratív, egyedi hangulati térhordozó elemei lehetnek, ugyanakkor az otthonok nyugodt, harmonikus tereibe is jól beilleszthetők.

Hegedűs Andrea egyedi tervezésű üvegtextil panelje a funkciót és díszítést összekapcsolja, a textil és üveg lehetséges "párbeszédét" vizsgálja, alakítja. A két – látszólag egymástól távol eső – anyag vegyítése, a velük való kísérletezés, egymásra hatásuk vizsgálata létrehozott egy merőben új anyagminőséget. A művészi elgondolás és a technológiai háttér kettőséből forradalmi újdonság jöhetett létre. Az új anyag rendkívül sokrétűen felhasználható, hiszen bármilyen méretben és mintával elkészíthető.


Az, hogy milyen anyagok és motívumok kerülnek a két üveg közé és milyen további üvegfelületi megmunkálást használ a textiltervező, a határtalan művészi szabadság, a fantázia és kreativítás függvénye. A különféle anyagok más-más tulajdonságai, az esetlegesen eldolgozott szálak, hímzések, applikációk és kivágások egyedivé teszik, sajátos karaktert adnak az üveglapoknak. Az üveg pedig már nem csupán rögzít, megőriz, hanem élesít, felnagyít, dinamikát ad a fonalaknak és szöveteknek.

Az üvegműhely olvasztótégelyéből a megrendelő igénye szerint változatos formában kerülnek ki az egyedi laminált üvegtextil alkotások, a transzparens, fényszűrő, könnyed, légies monokróm daraboktól a sűrűbb, nem átlátható, színgazdagabb, festői hatású darabokig. 

További információ: www.hegedusandrea.hu

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Látványos zuhanyfülkék
Több oka lehet annak, hogy ki, miért választ a fürdőszobájába zuhanyfülkét. Az esztétikus megoldások viszont megfontolandók.
A látványos csigalépcső
A csigalépcső hasznos funkcióján túl, igazi látványeleme, kiegészítője a lakásnak. Ehhez azonban megfelelő típust kell választani.
Mire használjuk a lépcső alatti tereket?
A beltéri vagy galériára vezető lépcső alatti üres tér számtalan lehetőséget rejt magában. Érdemes okosan kihasználni.