Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  A figyelem középpontjában az előszoba

A figyelem középpontjában az előszoba

Szép Házak
Az előszoba, veranda, előtér – nevezzük bárminek – az elindulásról és a megérkezésről szól. Megtervezése, berendezése, az, hogy minden részletét eltaláljuk, nem könnyű feladat. Vegyük sorra, mi mindenre lehet szükségünk.

Az előszoba legfontosabb bútorai


Lakásunk előszobájában fogadjuk, köszöntjük vendégeinket, innen indulunk munkába vagy szórakozni és ide érkezünk egy fárasztó nap vagy egy élményekkel teli nyaralás után.
Az első és legfontosabb feladat a tárolás megoldása, hiszen mindenki jobban érzi magát, ha rendezett környezetből indul, és érkezik.


Ha itt nincs szekrényünk, komódunk, helyezzünk a falra akasztókat a kabátoknak, kalapoknak, sapkáknak. Gondoskodjunk esernyőtartóról, melyet rendszeresen tisztítani és szellőztetni kell, és a sáros, vizes lábbelik elhelyezéséről sem feledkezzünk meg. Gyakran nem elég az ajtó elé kirakott lábtörlő, praktikus, ha idebent is várja egy az érkezőt, de a burkolat védelmében bevethetünk színes rongyszőnyegeket is.

Legyen mód a kulcsok, csomagok, táskák, levelek lerakására is – ez lehet egy kisebb asztal vagy fiókos szekrény. Jó, ha van egy szék, vagy pad, ahova cipőváltáskor le lehet ülni.
Az előszoba és a lakás többi helyiségének összekapcsolása akkor sikeres, ha a színek, a bútorzat és a kiegészítők összhangban vannak a szomszédos helyiséggel.

Melyik bútort hova tegyük?


Egy nyitott polcos, fiókos szekrényke remek tárolási lehetőség a forgalmas előszobában.
Nagyobb tárgyaknak jó szolgálatot tesznek a fonott vagy fémkosarak, fedeles dobozok, melyek akár egymásra helyezhetők.

Gondolkozzunk többfunkciós bútorokban: egy fedeles láda lehet egyszerre tároló- és ülőalkalmatosság. Ha kevés a hely, gipszkartonból, ytong téglából érdemes beépített szekrényt, polcot kialakítani, ahol a kabátok, cipők akadálymentesen tárolhatók.

Praktikus és dekoratív az előszobában elhelyezett, egészalakot mutató tükör, ráadásul a kis helyiséget is nagyobbnak láttatja. Ha kevés a fény, gondolkozzunk el üvegtégla beépítéséről, vagy központi, mennyezeti világítás helyett alkalmazzunk falikarokat, lábazati súrlófényeket.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK