Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Fontos kiegészítők mosogatókhoz

Fontos kiegészítők mosogatókhoz

Szép Házak
A mosogató nem csupán a szennyes edények megtisztítására szolgál, a konyhai munkák széleskörű felhasználására alkalmasnak kell lennie. A mosogatótálca kiegészítői éppen abban segítenek, hogy ezen a kis helyen is sokféle konyhai feladatot elláthassunk. Némelyik kiegészítő alapfelszereltségként jár a mosogatóhoz, másokat külön tartozékként lehet megvásárolni.

Mosogatószer adagoló


Bosszantó dolog, amikor valamit gyorsan szeretnénk tisztára súrolni, fél kézzel az edényt fogjuk, a másikkal pedig a flakonból próbáljuk valahogy kinyomni a mosogatószert. Aztán vagy sikerül, vagy mellé megy, vagy az edényt ejtjük el, vagy a flakont. Nincs is komfortosabb egy beépített adagolónál, amit egyetlen ujj mozdulattal használhatunk. Az adagoló lehet a munkalapon, de sok mosogató típusnál eleve adott a helye a tálcatesten. Ha a munkalapba kell helyezni az adagolót, az ehhez szükséges lyukat ajánlott vastagon festékkel bekenni, különben idővel a pult tönkremegy az idecseppenő víztől.

Fotó: Blanco

Vágódeszka mosogatóhoz


A mosogatóhoz való vágódeszka készülhet biztonsági üvegből vagy fából. Az üveg látványos ugyan, jól tisztítható, de mindennapos használatra nem ajánlott, a kések élei ugyanis nem bírják az üveget. Ebből a szempontból jobb a fa vágódeszka. A vágódeszka mindig az adott mosogatóhoz jár, tehát mást kapunk egy szögletes, mást egy kerek és ugyancsak mást egy sarokmosogatóhoz.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK