Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Fürdőszoba rendhagyó módon

Fürdőszoba rendhagyó módon

Szép Házak
Gondolkozhatunk nyitott térben, amely a szabadban való fürdőzés érzetét kelti, de alakíthatjuk lakájossá is fürdőszobánkat, amibe a hálószoba hangulatát csempésszük be. És ez független a mérettől, csupán rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle.

Megfelelő anyagot válasszunk


A fürdőszobát sokféle anyagból és sokféleképpen rendezhetjük be. A fa, a fém és a csempe együtt a tisztaság hatását keltik. A legfontosabb szempont legyen az anyagok kiválasztásánál, a használhatóság és a praktikum. A padló – bármivel is burkoljuk – legyen csúszásmentes.

A falat és a padlót nem csak csempével burkolhatjuk. Választhatunk faburkolatot is. A trópusi faburkolatok alkalmasak vizes helyiségekhez is, de ne zárjuk ki a hagyományos faanyagokat sem. Ezek impregnálásáról viszont gondoskodni kell. Jól mutat a fürdőszobában a meleg parafaburkolat is. Ebből ugyancsak választhatunk kimondottan vizes helyiségbe valót. A linóleum – figyelem: nem PVC – változatos színű felületet biztosít, természetes anyag és jól tűri a párát, a nedvességet. Nagyon divatos, praktikus és időtálló a dekorbeton, melyet nem csupán burkolat helyett alkalmazhatunk, hanem dekorbetonból készülhet a kád, illetve a mosdó is. Ehhez azonban megfelelő nagyságú helyiség szükséges, mert ez az anyag szűk térben nem mutat jól.


A hagyományos anyagok is új értelmet nyerhetnek. A szép fényű mozaikcsempe formatervezett mosdókagylóval és csillogó rozsdamentes acélfelülettel harmonikus látványt keltenek. Ehhez választhatunk meleg hatású fa kiegészítőket. A látvány rafinált és kifinomult lesz.

A mozaikcsempe egyszerre kelthet rusztikus és modern hatást. Ha matt felületűt választunk, ez inkább rusztikus, ehhez persze megfelelő szaniterek és kiegészítők illenek. Ugyanez a csempe modern kiegészítőkkel párosítva, mint például egy nyitott faliszekrény vagy minimalista mosdótál, divatos és modern látványt nyújt.


Szokványostól eltérő megoldások a fürdőszobában


Amikor csak egy zuhanyfülke fér el a fürdőszobában, a készen kapható fülke és a zuhanyfüggöny helyett válasszunk inkább egy szép zuhanytálcát, melyet síküveg válaszfallal különítünk el. Ha áldozunk rá, az üvegbe mintát marathatunk, illetve választhatunk színes üvegtáblát is. A síküveg válaszfal optikailag tágítja és szellőssé varázsolja a teret.


Mosdószekrényt kialakíthatunk komódból vagy konzolasztalból is, csupán az impregnálásról kell gondoskodnunk. A mosdószekrény teteje kapjon vízálló burkolatot, ami lehet csempe, mozaik, márvány- vagy kőlap, de lehet ideragasztott üveg, ami színben, mintázatban megegyezik a zuhanyfülke üvegével. Szokatlan, de modern hatást kelt a méretre vágott és a felületre erősített rozsdamentes lap is.


Ha a fürdőszoba mérete megengedi, egy eredetileg a hálószobába való gardrób vagy ruhásszekrény kitűnő tárolási lehetőséget nyújt, a faanyagok pedig melegséget kölcsönöznek a helyiségnek, ellensúlyozva a hideg felületeket.

A bútorozott fürdőszobában nagyon fontos, hogy jól használjuk ki a tér adta lehetőségeket. Válasszuk el egymástól a tisztálkodás és a pihenés területeit, a vizes és száraz részek között pedig gondoskodjunk megfelelő távolságról.


Így tegyük különlegessé fürdőszobánkat


Kezdjük a szaniterek színével. A jól megszokott fehér mellett ma már számtalan színben és formában választhatjuk ki a kádat vagy a mosdót. A fekete szín nagyon domináns tud lenni, de a vidám, színes darabok is rendkívül egyedivé varázsolják a legpuritánabb fürdőt is.


Igazi ritkaság a fából készült mosdó, melyen a fa rajzolata gyönyörűen meglátszik. Semmi akadálya, hogy ilyet készíttessünk, de ehhez megfelelő fafajtát kell választanunk. Az olajban gazdag, kemény, trópusi fafajták alkalmasak erre a célra, de használatba vétel előtt kezelni kell és rendszeres időközönként gondoskodjunk a karbantartásáról. A szokásos tisztító és súrolószerek ide nem megfelelők, ám ha jól bánunk a fával, egy életre kiszolgál.


A mosdópult egy régi konzolasztal. A felületét impregnáló bevonattal kezelték, a lefolyónak pedig kivágták a helyet. Egy újabb példa arra, hogy érdemes elszakadnunk a bevett szokásoktól.


Régimódi megjelenés, modern technológiával párosítva. A lábon álló mosdó, a rézcsövekre emlékeztető törölközőtartó és antikolt tükör együtt nagyon látványos, szinte egy másik korba repít vissza. A látszógerenda pedig tovább erősíti ezt a hatást.


Szokatlan fürdőszobai burkolat: alul fa, felül tapéta. Régies hatást kelt és szobaszerűvé varázsolja a fürdőszobát. Tapétából vásárolhatunk már fürdőszobába valót, a fát pedig kezelni kell. Egyes fafajták azonban alkalmasak nedvestéri használatra is, ezekkel ugyancsak különleges hatást érhetünk el.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Egyszerű és látványos fürdőszobapolcok
A fürdőszobába – legyen bármilyen kicsi a hely – elkél egy-egy tároló bútor. A leginkább helytakarékos megoldás a polc. Ebből mutatunk nyolc félét.
Egyedi faldekoráció az internetről
A „Képek méretre” szolgáltatás nagyfelbontású képek nyomtatását kínálja természetes vászonra, fotópapírra, habkartonra, vagy akár tapétaként is.