Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Fürdőszoba tervező online

Fürdőszoba tervező online

Szép Házak
A Hansgrohe Axor Bouroullec Composer fürdőszoba tervező programjával egyszerűen megvalósíthatjuk eddig különcnek gondolt elképzeléseinket is. Az okos fürdőszoba tervező segítségével mindennek megtaláljuk a legjobb helyet, így lemondhatunk az eddig szokványosnak hitt megoldásokról.
A német Hansgrohe Axor Bouroullec kollekciója a „Feel free the Compose!” mottó jegyében egyéni ízléshez igazítható megoldásokat kínál. A több mint hetven elemből álló termékcsalád részei kedv és funkcionalitás szerint variálhatók, számos kombinációs lehetőséget rejtve magukban.

A kollekció kulcselemei az ásványöntvényből készült tároló helyek, melyek egyúttal szerelvényként is funkcionálnak. A víztechnikát láthatatlanul integrálták ide. A rakhely szerelése a hagyományos fali szerelésű szerelvényhez hasonlóan történik. A szerelvényelemek szabad elhelyezéséhez olyan mosdókra van szükség, melyeket egyedi igények szerint egyszerűen lehet fúrni. Ezek pedig az öntött ásványból készült termékek.


A polcok rendhagyó szerepet kapnak: felszabadítják a vízcsapot az eddig megszokott helyétől hátul, a mosdópult közepén. Így lehetőség nyílik arra, hogy a szerelvényeket tetszés és ne szokás szerint helyezzük el. Attól függően, hogy melyik mosdópult mellett döntünk, valamint, hogy a mosdópulton egykarú fogantyúval vagy két külön szeleppel szerelt szerelvényt, fali vagy álló kifolyót szeretnénk, különböző megoldások adódnak.

A polcok elegendő helyet biztosítanak és visszafogott kialakításuknak köszönhetően univerzálisan alkalmazhatók. Bármilyen tartozék tárolójaként, vagy éppen a kifolyó és a kezelőelemek rögzítésére szolgálhatnak. Néhány polc pedig mindkét megoldást egyszerre biztosítja: tároló felület és csaptelep egyben, amelyből víz folyik.

Sokan felszabadítják a szerelvényt a mosdópult hátsó részén, a középen lévő törzshelyéről. Így például a gyerekek számára is megfelelő változat adódik. Az egykarú fogantyút a kicsik könnyen elérhetik a mosdópult előtt, a kifolyó pedig az oldalsó rakhelyre kerül.

Energiatakarékosabb, ha a hideg- és melegvíz folyását két külön fogantyú szabályozza. Ösztönösen ugyanis először a hideg vizet választjuk, ha a hidegvíz fogantyúja elől található. Az EcoSmart technológiának köszönhetően a vízáramlás 5 l/perc mennyiségűre korlátozódik.

A kezelőelemekre ugyancsak vonatkozik az önálló választás szabadsága: a fogantyúk, legyen az kar vagy gomb, ott helyezhetők el, ahol azok a felhasználó számára a leginkább tetszetős helyet töltik be. Mindenki maga találhatja ki, melyik legyen az ideális megoldás, amely esztétikailag is megfelel az elvárásainak, és a tér adta lehetőségeket is optimálisan használja ki.


Az új, Internet alapú tervezőeszköz, az Axor Bouroullec Composer segítséget nyújt ahhoz, hogy a fürdőszobával kapcsolatos elképzelésinket vizuálisan megjelenítsük. A professzionális online eszköz néhány kattintással bemutatja a személyre szabott fürdőszobát, játszi könnyedséggel megtalálhatjuk minden elemnek a legjobb helyet. Így a csaptelepek, mosdók, polcok, a fürdőkád, a zuhany és a kiegészítők is könnyedén testre szabhatók. Az applikáció demonstrálja a mosdókagyló körüli elemek összes lehetséges verzióját. Az egyes kombinációk gyorsan összehasonlíthatók, ezáltal leegyszerűsítik a választást. A koordinációs rendszer pontosan meghatározza, technikailag és funkcionálisan mi hova pozícionálható, és később otthon hova fúrható fel.

Az Axor Bouroullec Composer megfelelő sorrendben hajtja végre a tervezési folyamat szükséges lépéseit. A program csak azokat a kombinációkat fogadja el, amelyek technikailag és funkcionálisan is megvalósíthatók.

A variálható elemek számítógép-monitoron történő bemutatása történhet 2 és 3 dimenzióban is. Bármikor át- és visszaválthatunk egyikből a másikba. A 2D javasolt a precizitás érdekében, az anyag és a színvariációk pedig 3D-ben válnak láthatóvá. A tárolt verziók bármikor ismét előhívhatók és kinyomtathatók.


Az applikáción kívül más szoftver installálása nem szükséges. Hamarosan a fürdőkád-modul is bekerül a Composerbe; érintőképernyős- és iPad-verziója már kész.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK