Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Gardrób és szekrény ruháknak

Gardrób és szekrény ruháknak

Szép Házak
A külön bejáratú gardrób szoba luxus, de vitathatatlanul hasznos. Csakhogy a legtöbb lakásban, még a nagyobbakban sincs erre elegendő hely. Így hát más megoldás után kell néznie annak, aki ruhatárát megfelelően és igényesen szeretné tárolni.
Legtöbbünknek sokkal több ruhája van a kelleténél. Ez első hallásra – különösen a hölgyeknek – hihetetlen, de ha alaposan belegondolunk, bizony igaz. Vannak olyan ruháink, melyek soha, vagy csak alig voltak rajtunk és a jövőben sem hordjuk gyakrabban. És persze mindenki tárol évek óta csak helyet foglaló darabokat. Ezért érdemes alaposan átgondolni és megtervezni a ruhák tárolását.


Gardrób- és ruhásszekrény


A tárolás jellegét mindig a konkrét ruhadarabok határozzák meg. A hosszú kabátok, öltönyök, kosztümök, vasalt ingek, blúzok akasztós szekrényrészt igényelnek, míg a sport- vagy szabadidő ruhák tárolhatók összehajtva. Így viszont szükség lesz fiókokra és polcokra is.


Azt is végig kell gondolnunk, hogy melyik helyiség szolgál majd a ruhák tárolására. Jó megoldás a hálószoba, melynek akár az egyik szabad falához, a padlótól a mennyezetig érő gardrób szekrényt állíthatunk be. Ugyancsak szóba jöhet az előszoba, vagy ha van, a mosókonyha, szárító. Utóbbiakba inkább a szezonon kívüli, vagy ritkán használt ruhák tárolását szervezzük. Az előszobába, ha elfér, ugyancsak beállítható egy nagyméretű ruhásszekrény vagy beépített szekrény akasztókkal a kabátoknak, zakóknak, cipőknek. A kisebb ruhaneműt, fehérneműt viszont praktikus a hálószobában tárolni.


Ha kicsi a hálószoba, feltétlenül osszuk meg a tárolás terhét két helyiség között. A hálószobába mehet egy fiókos komód, polcos szekrény a kisebb ruháknak, míg a méretes, vagy akasztani való, esetleg éppen nem viselt holmi kerüljön egy nagyobb szekrénybe és egy nagyobb helyiségbe.

Ha csak egyetlen szobánk van, a nagyobb terhet viselje az előszoba, vagy az előtér. Ilyenkor kimondottan hasznos az épített bútor, azaz egy komplett, erre a lakásra méretezett tároló rendszer tolóajtóval, polcokkal, akasztókkal, fiókokkal.


Gardrób helyettesítő ötletek


A kényes öltönyt, kosztümöt nyugodtan tarthatjuk egy szobainason is. A komódban pedig elférnek a kisebb ruha- és fehérneműk.

Egy falfülke vagy alkóv is ideális hely a ruhatároláshoz. Polcozzuk be, készíttessünk bele fiókot vagy akasztót. Ha pedig tükrös szekrényajtót választunk, a szoba mérete is optikailag nagyobbnak tűnik majd.


Gardrób rendszerek, ruhásszerkrények és komódok széles választéka megvásárolható a ZENIT HOME-ban!

ZENIT HOME
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu
www.facebook.com/zenithome

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK