Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Gyerekszoba iskolásoknak

Gyerekszoba iskolásoknak

Szép Házak
A 7-14 éves gyerekek szobájában az átmenet inkább fokozatos, így az átalakításoknak sem kell drasztikusnak lenniük. Gyakran elég egy-két bútort kicserélni és kisebb átrendezést eszközölni.

Gyerekszoba 10 éves korig


A gyerkőcök ebben a korban imádják az apróbb dolgokat. Mindenfélét gyűjtenek és a kincseket különféle dobozokban, kosarakban, üvegekben tárolhatják a polcokon. A régi alacsony, még kicsi gyerekkorból itt maradt bútorokra kerülhetnek a dísznek szánt darabok, a gyakran használt tárgyakat inkább magasabban érdemes elhelyezni.


A ruhákat akasztani kell, ám az akasztót még mindig inkább alacsonyan helyezzük el, hogy a gyerek is elérje. Az ágyat és a tárolóhelyet lehet kombinálni, ez praktikus és helytakarékos megoldás. A heverő alá tehetünk fiókokat, lapos, görgős dobozokat. Az emeletes ágyba beépíthetjük az íróasztalt vagy a szekrényt. Ha nagyon kicsi a szoba, szerelhetünk a falra lehajtható ágyat.


Fontos az íróasztal és a szék is, de a kisiskolások eleinte szívesebben írnak leckét a felnőttek közelében. Erős fényű biztonságos lámpával világítsuk meg az asztalt.


Ha tapétát, szőnyeget választunk, kérdezzük meg a gyereket is, ám a vad mintákról, kellemetlen színekről igyekezzünk lebeszélni. A tapéta, a festés legyen tartós, hogy kibírja az erősebb igénybevételt: a falra fröccsenő üdítőt, a nekipattogó labdát, a falra csapódó keményebb tárgyakat, esetleg a gyermeki kreativitás falra szánt jeleit.


A közös gyerekszoba


A testvérek gyakran laknak közös szobában. Ilyenkor fontos, hogy mindenkinek egyértelműen meglegyen a saját, körülhatárolt területe. Ez nem jelenti azt, hogy a szobát szigorúan egyenlő részekre kell osztani, a rendezőelv inkább a gyerekek kora és érdeklődése legyen. Azt azonban tisztázzuk, hogy melyik sarok kié és, ha szükséges paravánnal, függönnyel, térbe állított polccal jelöljük ki a határokat. Mindenkinek legyen saját asztala és szekrénye a saját birodalmában.


A gyerekek is igénylik időnként az egyedüllétet, ezért igyekezzünk úgy elrendezni a bútorokat, hogy ne üljenek állandóan szemben egymással. Mindegyik kapjon saját lámpát, ebből legalább kevesebb vita lesz, ha az egyik játszani, a másik inkább pihenni akar.


Járható út a közös játékhoz, vagy az elkülönüléshez, ha az ülőbútorok, babzsák fotelek, puffok, karosszékek helyét a gyerekek változtathatják, ehhez azonban a szoba közepén, a közös térben némi szabad hely szükséges.

Gyermekbútorok széles választéka megvásárolható a ZENIT HOME-ban!

ZENIT HOME
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu
www.facebook.com/zenithome

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK