Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Gyűjtemények bemutatása a lakásban

Gyűjtemények bemutatása a lakásban

Szép Házak
A szívünknek fontos és kedves tárgyak közszemlére tétele a lakás dekorálásának egyik legigényesebb formája. Tegyük láthatóvá a művészi alkotásokat, gyűjteményeket, hadd meséljenek érdeklődésünkről, utazásainkról, családi történetünkről.
Miért tárolnánk képeslapgyűjteményünket egy unalmas dobozban? Tárjuk inkább szem elé! Nem is akárhogyan, csiptetőkre aggatva, így tetszés szerint cserélgethetők.


A metszetek, festmények, nyomatok bemutatása bonyolultabb, mint gondolnánk. Mindegyikhez meg kell találnunk a megfelelő keretet, aztán szín, téma és méret szerint a legjobb csoportosítást eltalálva mehetnek a falra. Bátran akasszunk fel minél többet.


Valahányszor utazunk, nem térünk haza üres kézzel? Ez így van jól. Az „úti zsákmányt” tegyük jól látható helyre, így helyettünk is mesélnek.


Vonzza a tekintetet a régi mintanyomó gyűjtemény, mely jobban nem is díszíthetné a helyiséget.


A családi ereklyékre legyünk büszkék. Jó helyük lesz a falra szerelt konzolokon, melyeket különösen feltűnővé tehetünk, ha a fal színe erős kontrasztot képez a gyűjtemény darabjaival.


Régi porcelánjaink nem csak egy üvegezett, kulcsra zárható vitrinben lehetnek biztonságban. A nyitott, beépített könyvespolc ugyanilyen hasznos és kedvenc tárgyaink még jobban szem előtt vannak.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK