Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Háztartási készülékek elhelyezése

Háztartási készülékek elhelyezése

Szép Házak
A konyha tervezésének egyik sarkalatos pontja, hogy a legfontosabb konyhai készülékeknek helyet találjunk. Illetve egy kicsi konyhában inkább helyet szorítsunk. Többféle lehetőség létezik erre.
Az első és legfontosabb szempont, hogy háztartási készüléket okosan kell vásárolni. Nem a legutolsó divat szerintit válasszuk ki, hanem azt, amelyik a legjobban szolgálja igényeinket és a konyhánkban is elfér.

Hűtőszekrény és tűzhely


Sütéshez, főzéshez egy kis konyhában legjobb külön beépíthető berendezéseket vásárolni. Így a beépített sütőt a legkényelmesebb magasságba szerelhetjük, a főzőlapot pedig közvetlenül a munkapultba integrálhatjuk. Ha kis háztartást vezetünk, elég lehet egy kisebb méretű sütő és a kétlapos főzőlap, ezekkel ugyanis jelentős helyet spórolhatunk a munkapulton.


A hűtőszekrények mérete a legváltozatosabb az összes háztartási készülék közül. A kicsi, asztalra állítható 30 literestől a 450 literesig, egyajtóstól a kétajtós, ún. side by side modellekig minden kapható. Ne vásároljunk nagyobbat a szükségesnél, mert ezzel helyet és energiát és pazarolunk. Egy négyfős családnak 3-400 literes hűtő elegendő a naponta szükséges élelmiszerek tárolásához. Ha van külön kamra, pince, vagy garázs egy külön fagyasztónak, akkor abba érdemes beruházni.


Mosogatógép, mosógép, szárítógép


Mosogatógépből ugyancsak léteznek kisebb, helytakarékos típusok, extra keskeny kivitelben is. Ezek egy kis konyhába ideálisak. Természetesen a terítékszám szerint válasszunk, tehát egy négyfős család legalább 9 terítékkel kalkuláljon.


Ugyancsak helyigényes készülék a mosógép és a szárító is. Viszont ezeket nem csak a konyhában tarthatjuk, hanem a fürdőszobában, a mosókonyhában vagy akár a gardróbban is. Ha erre nincs lehetőség, próbáljuk meg a konyhapult alatt elhelyezni, és ha lehet, olyan készüléket válasszunk, mely mosó- és szárítógép is egyben.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK