Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  A lakberendező, akivel könnyebb...

A lakberendező, akivel könnyebb...

Szép Házak
Lakberendezőt hívni nem luxusigény, hanem az egyszerű felismerése annak a ténynek, hogy szakember segítségével könnyebben megy lakásunk berendezése, átalakítása. Nem beszélve a végeredményről, ami nagy valószínűséggel jobb, mintha csupán saját elképzeléseinkre hagyatkoznánk.
1. Az első és legfontosabb ok, amiért érdemes lakberendezőhöz fordulni, hogy segítségével megkímélhetjük magunkat a komolyabb tévedésektől, segít a döntések meghozatalában, leveheti vállunkról az utánajárás terhét és segíthet a kivitelezőkkel lebonyolítani az építkezést.

2. Ha már az építkezés, átalakítás megkezdése előtt bekapcsolódhat a lakberendező a munkába, lehet, hogy olyan funkcionális változtatások, válaszfalak áthelyezésével járó, ám a komfortot jelentősen megnövelő ötletek jutnak az eszébe, amelyeket utólag vagy lehetetlen, vagy nagyon költséges és bonyolult lenne véghezvinni.


3. Minden tér számtalan berendezési lehetőséget rejt magában. Egy lakberendező mindegyiket felvonultathatja alternatívaként, segítve, hogy a lehető legjobbat válasszuk ki belőle. A konkrét berendezési alaprajz megszületésére még a munkálatok megkezdése előtt azért van szükség, hogy a gépészeti terveket, az elektromos kiállásokat ennek megfelelően alakíthassák majd ki, ne kelljen utólag falakat visszabontani, hosszabbítókkal elcsúfítani az új vagy felújított lakást.

4. Sokan azért ódzkodnak a lakberendező alkalmazásától, mert úgy gondolják, éppen elég kinyögni az építkezés költségeit. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy rosszul járunk. Egy lakberendező ugyanis elvihet olyan beszerzési helyekre, ahol jó minőséget olcsóbban vásárolhatunk, ajánlhat olyan kivitelezőket, akik megbízhatóbbak, ugyanakkor kevésbé drágák, mint a mieink. Lehetnek olyan ötletei, amellyel kidobás helyett átalakíthatjuk a régi bútorokat, burkolatokat, jelentős összegeket megtakarítva ezzel. Így előfordulhat, hogy a végén még spóroltunk is, miközben a lakás összképe harmonikus, különleges és praktikus.


5. Egy lakberendező „ára” nagyjából egy jó minőségű kanapé árával vetekszik. Ugyanakkor ezért az árért nem egy bútordarabot kapunk, hanem olyan összhangot, ötleteket, átgondoltságot, amire lakberendező nélkül kevesen képesek.

6. Fontos számolni azzal az idővel, amennyit egy ház, lakás építése, átalakítása igénybe vesz. A lakberendező tizedére csökkentheti az elfecsérelt időt és energiát, hiszen katalógusokat, anyagmintákat hoz, akár be is szerzi a dolgokat, célirányosan oda visz, ahol az igényeinknek megfelelő, az enteriőrbe illő darabokat megtaláljuk, és sok mindent elintéz helyettünk. Sőt, ha szükséges, megtervezi és legyártatja egyik-másik bútorunkat.


7. Attól sem kell tartanunk, hogy ha lakberendezőre bízzuk a munkát, a lakásunk majd nem a mi ízlésünket tükrözi. A jó lakberendező nem a saját önmegvalósítását éli meg újra és újra, hanem alkalmazott művészetként, a megrendelő, a tulajdonos igényeihez, ízlésvilágához igazodva tervezi meg számára lehető legjobb lakást. Egy jó lakberendező garancia a szép és használható lakásra.

8. Ha ketten vagy többen érintettek egy építkezésben, felújításban, ugyancsak fontos lehet a lakberendező a különféle igények, ízlések egyeztetésében, összefésülésében, a kompromisszumok megkeresésében, az ellentétek elsimításában. Ilyenkor egy jó lakberendező sokszor diplomata és pszichológus is egyben.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Színpompás bútorok
A leghatásosabb unaloműző a lakásban, ha egyik-másik bútorunk a szokványostól elütő színben pompázik. Gondolkodjunk másképp!