Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Látványos zuhanyfülkék

Látványos zuhanyfülkék

Szép Házak
Zuhanyfülke mellett dönthetünk kényszerből, mert kicsi a fürdőszoba, vagy kényelemből, mert jobban szeretjük, mint a kádfürdőt. Egy biztos, mindenképpen olyat válasszunk, amely nem csak praktikus és tökéletesen üzemel, hanem sokat dob a fürdőszoba látványán is.
Ebbe a sarokba éppenséggel egy kád is elférne, a lakók mégis a zuhanyfülke mellett döntöttek. Ez egy rendkívül modern, a minimál határát súroló fürdőszoba, melybe a zuhanyfülke alját ugyanazzal a burkolólappal borították, mint a falakat és a padlót. Így jóformán csak az üvegfal határolja a fülkét a fürdőszobától. Ajtaja nincs, de nem is szükséges, lévén a fülke hosszúkás alakú, az üvegfal pedig elég hosszú ahhoz, hogy megvédje a helyiséget kifröccsenő víztől.


Az egyszemélyes zuhanykabin teljesen beleolvad a környezetébe. Az elegáns enteriőrt nem töri meg a zuhanyzó látványa, az üvegfalnak köszönhetően szinte láthatatlan, épp csak a zuhanytálca üt el minimális mértékben a padlótól. Kis helyiségekbe nagyon praktikus megoldás az üvegfal, hiszen nagyobbnak láttatja a teret.


Egy igazán egyedi megoldás a zuhanyzóba süllyesztett kád. Gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhetik ezt a megoldást, hiszen egy nagyobb pancsolásnál sem kell aggódni, hogy az egész fürdőszoba elúszik.


Ennek a fürdőnek a jellegzetessége a felületek sokfélesége. Nincs az egész helyiség csempével burkolva, kifejezetten csak a vizesblokkok környéke. A mosdó és a zuhany közvetlen területét is más színnek jelölték. Ez a megoldás érdekes lehet egy, a hálóval egy légtérben lévő fürdőrészleg esetében is.


Ez a zuhanykabin igazán királyi, hiszen nem csak helyben bővelkedik, de náhány masszázsfunkcióval valódi wellnessélményt nyújthat tulajdonosának.


Előfordulhat, hogy nem akarunk kabint beszerelni a zuhanyzóhoz. Ezt úgy lehet a legegyszerűbben kivitelezni, ha egy kis lejtést biztosítunk a zuhanyrésznél, ahová összefolyhat, és távozhat a víz.


Ha elég nagy a fürdőszoba, nyugodtan tervezzünk be a kád mellé egy zuhanyfülkét is, hiszen utóbbi gyorsabb és energiatakarékosabb tisztálkodási lehetőséget kínál, mint a fürdőkád. A zuhanyfülkét itt is csupán egy üvegfal választja le a többi résztől, a zuhanytálca azonban burkolatában eltér a helyiség többi részétől.


Végül egy kültéri zuhany, amely nagyon hasznos lehet a nyári hőségben. Napozás vagy kertészkedés után nincs is kellemesebb, mint beállni a hűsítő vízsugár alá!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Egyszerű és látványos fürdőszobapolcok
A fürdőszobába – legyen bármilyen kicsi a hely – elkél egy-egy tároló bútor. A leginkább helytakarékos megoldás a polc. Ebből mutatunk nyolc félét.
Kicsi a fürdőszoba? Használjuk ki!
A kicsi fürdőszoba nem feltétlenül hátrány. Néhány jó ötlettel a hátrányból erényt kovácsolhatunk és egyedivé varázsolhatjuk.
Egyedi üvegtextil alkotások
Hegedűs Andrea textiltervező üvegtextil alkotásai különleges, a hagyományos kézműves és a legújabb ipari technológiák ötvözésével létrehozott művek.