Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Limitált kiadású IKEA lakástextil

Limitált kiadású IKEA lakástextil

Szép Házak
 
2012. június 7.
Az IKEA megint nem késlekedik, idén nyáron is új kollekcióval rukkolt elő, mégpedig egy vidám hangulatú lakástextil sorozattal.

Egy nyári textilkollekció...

Akár a kedvenc vakációnkra emlékezünk vissza, akár az álomnyaralásunkról ábrándozunk,  vagy egy hétvégi kiruccanásra csomagolunk, könnyenmagukkal ragadhatnak az emlékek 
az IKEA új, limitált kiadású textilkollekciója láttán. 

Lycke von Schantz által tervezett MYRLILJA lakástextil kollekcióban találhatunk a mai ízlésnek megfelelő, utazások által ihletett és romantikus, retró mintás ágynemű – és párnahuzatokat, párnákat, táskákat és kendőket, sőt még egy szőnyeget és egy házikabátot is.

Mint az Eiffel­torony...

A kollekció mintáinak tervezésekor Lycke egy szavakból és képekből alkotott kollázson keresztül romantikus utazásokról és levelezésről szóló történet mesélésébe kezdett. Képzeletbeli és valós helyekről, érzésekből merített ihletet: régi képeslapokat, könyvjelzőket, bélyegeket, ruhákat és más divatcikkeket nézegetett, megidézve a sütemények és parfümök illatát és az olyan romantikus úti célokat, mint például a mára filmkellékké vált Eiffel-tornyot. “Alapvetően olyan dolgok adták az ihletet, melyek egy bizonyos időt és helyet idéznek fel – mondja Lycke. – Ez lehetett egy pillantás, egy illat vagy egy hely. Megpróbáltam egy kis világot építeni ezek köré.”

Romantikus Sanghaj

Az élénk színek és a kontrasztos fekete és fehér keveredésével, a hömpölygő, élethű levelek, feliratok, pöttyök, rózsák és vonalak használatával a MYRLILJA kollekció egyszerre harmonikus és izgalmas. Mint egy vegyes cukorkás zacskóban vagy egy édes emlék esetén, mindenki talál egy-két kedvére valót a MYRILJA textíliák között. A párnában Lycke az élénk, erős sárga és a kedves felirat kontrasztját szereti.

Régi parfümös üvegcsék formája

A sárga párna iránti vonzódás talán Lycke kedves emlékeiben rejlik. Az első IKEA-s és első textiles munkája, amelynek során egy sanghaji termékfejlesztő központba is eljutott. Hosszú út vezetett az inspiráló feliratoktól és parfümös üvegektől, valamint a svédországi, malmői irodából a textilminták megvitatásához egy kínai gyárépületben.

Minden lehetséges

A tervező a kollekció rendkívül izgalmas tanulási folyamata során megtanulta, hogy az egyes lakástextíliák megalkotásakor különböző országok igényeihez kell alkalmazkodnia. Fel kell készülni arra, hogy egy bizonyos párnahuzatraminta tökéletesen néz ki Svédországban, de igazítani kell rajta, hogy az Egyesült Államokban is jó legyen, mert a méretek változhatnak.

Utazási emlékek és álmok

Akárhol élnek az emberek világszerte, az az elképzelésünk, hogy a MYRILIJA kollekció a nyaralásokból és utazásokból származó emlékek vagy álmok vidámságát és érzéseit hozza vissza.

További képekért kattintson ide!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
IKEA lakástextil júliusban is
A NÄTVIDE limitált kiadású textilsorozat az IKEA júliusi újdonsága. A kollekció színes, egyedi darabjai mind testre szabják otthonunkat.
Szent Iván éj az IKEA-val
Idén az Ikea ad tanácsokat a Szent Iván éj megünnepléséhez. A kerti baráti összejövetelekhez olcsó tippeket ad Laza Péter.
IKEA kerti bútorok
A nyár beköltözött az IKEA áruházaiba. A tavaszi-nyári kollekció kerti bútorokkal és kiegészítőkkel várja a szezont.