Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Melegítő téli textíliák

Melegítő téli textíliák

Szép Házak
Lakásunk, házunk megfelelő szigetelését semmi sem pótolhatja, ahogy a hideg téli napokon a fűtés is nélkülözhetetlen. Néhány trükkel azonban melegebbnek érezhetjük a hőmérsékletet a valóságosnál.

Puha plédek előnyben


A vastag takarók már ősszel előkerülnek és nem csak alvás közben tesznek jó szolgálatot. Használjuk a kanapén vagy a fotelben ücsörögve is, miközben olvasunk vagy tévézünk. Nem csak a tapintásuk, a látványuk is jót tesz a hőérzetünknek. Meleg plédből tartsunk többet is a lakásban.

Ha tehetjük, a párnahuzatokból, ágytakarókból, függönyökből, szőnyegekből, asztalterítőkből, sőt, függönyökből is állítsunk össze egy téli garnitúrát. Utóbbira akkor figyeljünk, ha kicsi a lakásunk, ugyanis egy súlyos, vastag textília szűkítheti a teret. Válasszunk meleg, telt színeket, szőrmés, bolyhos anyagokat

Melegítő anyagok, színek, minták


A szürke-bézs páros szinte bármilyen más színösszeállítással variálható. Hacsak nem minimál stílusú otthonban élünk, lehet a pléd rojtos, klasszikus megjelenésű.

Fotó: IKEA

Asztalterítőt illetően válasszunk súlyosabb vászon anyagot. Különösen dekoratív, ha a nagyméretű alapterítőre színben harmonizáló futót helyezünk. Jól mutatnak a hópelyheket idéző, illetve geometrikus motívumok.

Fotó: IKEA

A kockás pléd soha nem megy ki a divatból. A visszafogott bézs-barna színösszeállítással biztosan nem tévedünk.

Fotó: IKEA

Párnáinkat is húzzuk át téli köntösbe. A keleties, dús virágmotívumok télen is megállják a helyüket. Az anyag pedig legyen puha, fésült pamut vagy flanel.


Fotó: IKEA

Tévedés, hogy világos színeket csak nyáron használhatunk. Amikor olyan kevés a fény, mint télen, kimondottan jól jönnek a lakásba a fehér, illetve halvány tónusú textilek.

Fotó: IKEA

A piros biztosan felmelegít. Ha soknak találjuk, egészítsük feketével, fehérrel, szürkével, a csíkos pedig ugyanazt a klasszikus, örökzöld vonalat képviseli, mint a kockás.

Fotó: IKEA

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK