Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Őszi, téli dekor trendek

Őszi, téli dekor trendek

Szép Házak
A divattervezőkhöz hasonlóan az enteriőrtervezők már jó előre meghatározzák, melyek lesznek a szezon meghatározó dekor elemei. Merítsünk ihletet ebből.

Továbbra is népszerű a retró

Ez a vonulat az 1950-es, 60-as évek filmjeiből les el ötleteket, melyeket magunk is követhetünk. Az Álom luxuskivitelben, az Édes élet enteriőrjei elég meggyőzőek, már ami a belső terek látványát illeti.

Ez a retró kicsit más, mint pár évvel ezelőtt. Felejtsük el a merész giccseket és a harsány színeket, erőteljes mintákat. A tónusok hidegek, a formák is egyszerűbbek, a minták visszafogottak, de jellegzetesek, ettől viszont elegáns a hatás.

A 20. század közepére jellemző bútokkal, a szürkék és kékek finom palettájával megteremthetjük a retró mai átiratát.


Kifinomult elegancia

Az örök klasszikus fekete és fehér kombinációja újra teret hódít. A változás mindössze annyi, hogy a két színt némi csillogás teszi feltűnővé, glamúrossá. A klasszikus formák ugyancsak megmaradnak, de az anyagok és a felületek tekintetében szokatlan, ultramodern változatok jelennek meg. Fém vagy fémes csillogás ott, ahol eddig nem volt, bőr, ahol eddig el sem tudtuk volna képzelni.

A legerősebb inspirációt Philippe Starck munkái jelentik, aki a leghétköznapibb tárgyakat is stilizált formában, ugyanakkor funkcionalizmussal átitatva tálalja. Visszatér a 20. századi modern design, egy kevés skandináv stílussal átitatva, merész mintákkal és hűvös színekkel kiegészítve.

Merész minták feketében és fehérben, a legfinomabb bőrök és ultramodern anyagok, luxus hatás – ez jár együtt az új stílussal.

A megújult viktorianizmus

Erőteljes, gazdag színek és minták, fényűző textúrák, ez a neoviktoriánus stílus lényege. Meglepő párosítások mind a színekben, mint a motívumokban és az anyaghasználatban, a látvány olyan, mint az elvadult képzelet játéka.

Az ihletet a Viktória királynő korabeli alapelemekből meríthetjük, melyeket orientális, neoklasszikus és rokokó kiegészítőkkel tehetünk még feltűnőbbé. A hatás dekoratív, de nehéz, kissé fullasztó, az arányokra nem árt ügyelni.

A berendezés alapját a tradicionális bútorok képezik. Előnyben az örökölt vagy antikvitásban, bolhapiacon vásárolt és felújított darabok. A faanyagok sötétek, a textíliák, tapéták színe telt, a bőrök bársonyosak és mattak. Az eredmény egy drámai hatású enteriőr.

Az eklektikus country stílus

Divat a kopottság, akár mesterségesen koptatott vagy antikolt felületekben is gondolkodhatunk. A berendezés jellege természetesen az adott vidéktől vagy országtól függ, de a hagyományos bútorozás, a természetes anyagok, a rusztikus hatás egyformán kötelező ebben a stílusban.

A hangsúly a bútorok és a kiegészítők megbecsültségére, értékességükre helyeződik, ami nem feltétlenül függ attól, hogy az adott tárgy mennyire új vagy mennyire csillogó, drága. Keverjük egymással a legfontosabb összetevőket: a rusztikus fát, a régi nyomatokat és az egymásra rétegezett felületeket. Ihletadó lehet a parasztház és a franciás, könnyed vintage stílus.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK