Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Párna, párna hátán

Párna, párna hátán

Szép Házak
Az egyszerűbb külsejű kanapét is kényelemes, hívogató, sőt egyedi darabbá varázsolhatjuk néhány jól megválasztatott párnával. Ráadásul a párnahuzat cserélhető, ettől pedig időről időre változatos képet mutat az enteriőr.
Nem csak látványos, hanem kényelmes ülősarkot is készíthetünk tetszetős huzatú párnákkal. Évekig tartotta magát a trend, hogy a párnának ugyanolyan színűnek, de legalább színben harmonizálónak kell lennie a kanapé huzatával. Sokáig egyebet sem láttunk, csak katonás rendben a kanapéra helyezett, egyforma méretű, formájú, mintájú és színű párnákat.


Manapság más szelek fújnak a párnadivatban: lehetünk bátrabbak. Nyugodtan egymás mellé válogathatunk kicsit és nagyot, kör, henger vagy szögletes párnát. Ami pedig a színeket és a mintákat illeti, minél változatosabb, annál jobb. Keverhetjük a kéket a zölddel, a feketét a sárgával, a fukszialilát a púder rózsaszínnel, a csíkosat a pöttyössel, a barokk mintát a csíkossal. A párnákkal megrakott kanapé akár a nappalit is uralhatja, olyan kavalkádot készíthetünk rá.


Cserélgethetjük a huzatokat is. Legjobb, ha a huzatot magunk varrjuk vagy készíttetjük, így biztos, hogy a nem szabványméretű daraboknak is lesz „ruhájuk”. Huzatnak való anyagot pedig beszerezhetünk lakástextileket árusító üzletekben.


Ha úgy döntünk, hogy eklektikus megközelítését választjuk a párna tárlatnak, arra azért ügyeljünk, hogy a tónusok többé-kevésbé egyezzenek. Tehát döntsük el, hogy meleg, avagy hideg színekkel dolgoznánk-e. Vizsgáljuk meg, hogy melyik illik jobban a lakáshoz. Így harmóniát teremthetünk a látszólagos összevisszaságban, de a látvány mégis egyedi lesz.


Játék a párnákkal


A tapétával színben és mintában harmonizáló díszpárna telitalálat. A párna színei ilyenkor lehetnek erősebb tónusúak, egyszínűek, vagy akár különböző mintájúak is, a lényeg a harmónia.


Az egyszínű, bársonyos fényű párnák igazán drámai hatást keltenek a sötét színű, kicsit barokkos kanapén. 


A visszafogottság jellemzi ezt az összeállítást. A színeiben világos, pasztelles anyagok a minták sokféleségével festenek izgalmas, ám mégis kifinomult összképet a hálószobába.


Ne féljünk különböző, elsőre talán furcsa párosításnak tűnő színeket együtt használni. Egy-két visszafogottabb kiegészítő színnel változatos, ám a szemnek nagyon is kellemes mintákkal könnyedén újjá varázsolhatjuk kanapénkat. 


A manapság oly népszerű vintage stílusba is remekül passzolnak a friss, élénk színek, amelyek már a látványukkal is tavaszt varázsolnak a megálmodott enteriőrbe.


A minták párosítása is nagyon népszerű, itt egyedül arra ügyeljünk, hogy az összkép ne legyen túl zavaros. Ezt hasonló tónusú árnyalatokkal érhetjük el, így biztosan modern és látványos lesz a végeredmény.


A kültéri bútorokról se feledkezzünk meg, hiszen néhány vidám párna mindig feldobja a hangulatot. A természet színei között megbúvó élénk minták vonzzák a szemet, legyenek akár virágos, vagy geometrikus mintájúak, hiszen a színek és formák kavalkádjának csak a képzeletünk szabhat határt.


Díszpárnák széles választéka megvásárolható a ZENIT HOME-ban!

ZENIT HOME
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu
www.facebook.com/zenithome

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK