Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Stílus, amit a természet ihletett

Stílus, amit a természet ihletett

Szép Házak
Sokszor nehéz megmagyarázni, hogy egy-egy enteriőrt mi tesz különösen vonzóvá, függetlenül attól, hogy hozzánk közel álló stílusban rendezték-e be. Ezeknek a lakásoknak a titka a természetességben, a keresetlenségben rejlik, melynek legfontosabb fogásait érdemes ellesni.
A természethez közel álló stílusban a két legfontosabb főszerep a színeké és az anyagoké. A természet ihlette berendezés különösen lakható, meleg otthonos hatást kelt, és ez akár egy minimalista környezetben is megteremthető.


Természetes színek


A halvány semleges hátterek jól működnek a természetes anyagú és formájú bútorok mögött, éppen úgy, ahogy a levélzöld tónusok, vagy a sötétebb, semleges színek, például a kávé- vagy a gesztenyebarna.


A meghitt, barátságos helyiséghez válasszunk egyetlen színt a falra, a kanapéhoz és a legnagyobb felületű textíliákhoz. Kifinomult hatást érhetünk el az élénk színek használatával, ám ezek nagy mennyiségben zavaróak lehetnek, nem harmonikusak. Ezért inkább a semleges háttér előtt alkalmazzunk élénk színű kiegészítőket, párnákat, vázákat.


Természetes anyagok


Nyugodtan ötvözzük a fát és a kendert a vászonnal, bőrrel, gyapjúval. Ha a színekben egységességre törekszünk, annál élénkebb lesz a szoba, minél többféle stílusú, de természetes anyagú bútorral töltjük meg.


A minimalista stílusú lakásba bátran csempésszünk egy-egy rusztikus bútordarabot, a klasszikus stílushoz kifejezetten jól illenek a természetes anyagok. A bőr nemesíti, a selyem glamúrossá, míg a mintás vásznak vidámmá teszik az enteriőrt.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK