Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Szemrevaló ágyravalók

Szemrevaló ágyravalók

Szép Házak
A bevetett ágyra még akkor is illik valamit teríteni, ha hálószobánkba soha nem lépnek avatatlanok. Egy szép ágytakaró nem csak hasznos, a legegyhangúbb szobát is élénkké, látványossá teszi. Egyetlen darab nem is elég belőle.
Ágytakarót vásárolhatunk készen, varrathatunk vagy készíthetünk magunk is. Bármelyik megoldást választjuk, arra ügyeljünk, hogy mérete megfelelő legyen, azaz takarja el a matracot és jó 30 centivel lógjon túl azon. Ha ragaszkodunk az eleganciához, az ágytakaró akár a földet is seperheti, teljesen beboríthatja az ágyat és le is omolhat róla. Ehhez azonban szép esésű, nem túl vastag ágytakaróra van szükség.


Hogy mi minden megfelelhet ágytakaró gyanánt az legfőképpen ízlésünkön, találékonyságunkon és lehetőségeinken múlik. Jó lehet az ágyra egy szép pléd vagy vastagabb kötött takaró, egy sötétítő függöny, saját kezűleg hímzett és méretben megfelelő lenvászon lepedő, egy nagy kilim szőnyeg, horgolt csipketerítő. Egyszóval a lehetőségek tárháza bőséges.

És még valami, ami az ágytakaró mellett szól, hogy akár évszakonként váltogathatjuk. Érdemes tartani egyet őszre, télre, jó, ha van az ünnepekre, és legyen egy-egy tavaszi és nyári darab. Természetesen a takarók színben és anyagban passzoljanak az évszakhoz és az alkalomhoz. Az őszi, téli hónapokra jók a vastagabb anyagú takarók, míg tavaszra, nyárra lengébbet terítsünk az ágyra. A színekkel és a mintákkal pedig tetszés szerint variálhatunk. Sőt, cifrázhatjuk a dolgot, ha nem is egy, hanem két ágytakarót használunk: egy nagyot, mely beborítja a matracot és túllóg azon, és egy kisebbet, ami színében, mintájában illik a nagyhoz, de inkább kiegészíti azt.


Tippek ágytakarókra


Egy az ágyneműhöz színben tökéletesen passzoló, steppelt ágytakaró, ami a téli hónapokra ajánlott. A szín és az anyag jól illik a szoba berendezéséhez, sőt, kiemeli azt. Hidegebb időben egy ilyen ágytakaró jól kiegészíti a paplant.


A kék és a fehér egy örök klasszikus párosítás, amely nemtől, kortól függetlenül bármilyen szobában használható. Ennek a geometriai mintás textilnek a különlegessége, hogy a kollekció hozzá illő tapétát is kínált, így a végeredmény modern, letisztult és harmonikus.


Ez a mezei virágokkal díszített ágytakaró a hozzá illő párnákkal tökéletes választás a natúr színvilágú szobába. A fa kiegészítők és természetes színek kissé rusztikus, de nagyon romantikus összképet keltenek.


A színes pasztellcsíkokkal díszített ágytakaró évszaktól függetlenül bármikor telitalálat a hálószobában. Az egyszerűen berendezett, skandináv stílusú helyiség üde színfoltja, ezt biztosan soha nem fogjuk megunni.


Ez a típusú minta kimondottan gyerekeknek illetve kiskamaszoknak való. A nyomott pamutvászon színes pillangói vidámságot csempésznek a legszürkébb iskolai hétköznapokba is.


Hűvös selyem, lágy fények, elegáns berendezés. Ez az igazi XXI. századi budoár hangulat. Egy ilyen, ágytakaró örök, ámde kényes darab, valószínűleg örökké megőrizzük. Ahhoz, hogy sokáig szép maradjon, vigyázni kell rá, a selymet meg se próbáljuk mosógépben tisztítani.


Ennek a kissé rusztikus takarónak az érdekessége, hogy mindkét oldalán használható. Az egyik felület egy fényesebb, virágmintás textil, míg a másik egyszínű. Azt az oldalt használhatjuk, amelyikhez éppen kedvünk van.A cikkben szereplő ágytakarókhoz a textilek megvásárolhatók a ZENIT HOME-ban!

ZENIT HOME
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu
www.facebook.com/zenithome

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK