Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  A szezon legjobb tapétái

A szezon legjobb tapétái

Szép Házak
A tapétadivat majdnem olyan gyorsan változik, mint a ruhadivat, pedig tapétát ritkábban cserélünk, mint ruhatárat. Ezért ragaszkodjunk a legjobbhoz, legyen az csíkos tapéta, retro hatású tapéta, növény mintás tapéta stb.
Ami a tapéta divatot illeti, változatlanul trendinek számítanak a növényi és geometriai minták valamint a metálos, gyöngyházas fényű megoldások. A hangsúlyos színű, mintázatú tapéta különlegessé teszi az enteriőrt, de kiválasztására sok figyelmet kell fordítani. Inkább szánjunk több időt az utánajárásra, kérjünk az üzletekben tenyérnyi mintákat és nézzük össze a lakás színeivel, a bútorok és a kiegészítők formájával.

Növényi mintás tapéták


Kisméretű helyiségbe is bátran válasszuk ezt a mintát, de itt inkább csak egy falszakaszon. Nagy lakásban viszont az összes falat bevonhatjuk ezzel a látványos tapétával.


Pasztell színű, nagy virágos, de visszafogott tapéta igazi klasszikus, melynek mintája akár más lakástextileken, páldául a párnahuzaton is visszaköszönhet, így teremtve kiegyensúlyozott látványt az enteriőrben.


Absztrakt minták

Az összefolyó árnyalatok, a batikos minták is reneszánszukat élik, ám bánjunk velük óvatosan, hiszen ha túlzásba esünk, könnyen összenyomhatják a teret. Ez a verzió is inkább egy falszakaszra ajánlott, ott viszont igazán szemet gyönyörködtető látványt nyújt!Geometria mintás tapéták

Nagyon népszerűek manapság a geometriai minták, hiszen élénk és visszafogottabb színekkel is jól mutatnak. A világosabb színű változatot bátran alkalmazhatjuk az egész helyiségben is.


Az élénkebb színű verziók inkább nagy térbe vagy 1-1 falszakaszra ajánlottak, ott viszont nagyon látványos eleme lesz a szobának.Csillámos, metálos felületű tapéták


Egyszerű domborulatok aranyos csillogással. Egy bonyolultabb mintával egész helyiségben alkalmazva lehet, hogy túl sok lenne, ezt a típust inkább dekorként használjuk egyetlen, kiemelésre szánt falszakaszon.


Visszafogott színek, selyemfényű csillogás. Ezeket a tapétákat leginkább világos, természetes fényben gazdag helyiségbe ajánljuk, hiszen itt érvényesül igazán.


Dús mintájú tapéták


A nagyméretű, finom kidolgozású minták is klasszikusnak számítanak, ráadásul egyre merészebb árnyalatokban törnek be a tapétadivatba. A merészebb darabokat inkább a nagyobb terekbe ajánljuk de egy-egy visszafogottabb darabot bátran választhatunk bármilyen enteriőrbe.


Ez tipikusan az a tapéta, melyet inkább egyetlen falon vagy egy falszakaszon alkalmazzunk. Így sokkal érdekesebb, és látványosabb.

Jó választás a csíkos tapéta: a túl magas helyiséget alacsonyabbnak mutatja, a keskenyet szélesebbnek. Játékos és vidám.


Retró hatású tapéta, egyszerű, ismétlődő, színes mintával.

Az apró virágminták is abba a kategóriába tartoznak, amelyekkel nehéz mellényúlni. Igazi klasszikus, és számos verzióban fellelhető.

Vidám, fiatalos és rendhagyó megoldás alapvetően ugyanazt a figurát többféle módon megjeleníteni, legyen akár pillangó, vagy bármilyen más állatka vagy növény. Gyerekszobákba például remek választás, a kicsik biztosan imádni fogják!Tapéták és más lakástextilek széles választéka megvásárolható a ZENIT HOME-ban!

ZENIT HOME
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu
www.facebook.com/zenithome

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK