Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Szőnyeggel vagy szőnyeg nélkül?

Szőnyeggel vagy szőnyeg nélkül?

Szép Házak
Nincs is annál jobb, mint a lakásba lépve lerúgni a cipőnket, és a talpunk alatt érezni a puha szőnyeget. Minél puhább, annál kényeztetőbb.
Még egyetlen, kicsi szőnyegekkel is látványossá tehetjük az enteriőrt, de a jól kiválasztott darabbal igazi varázslatot vihetünk végbe a legkopárabb helyiségben is. A szőnyegek puhává és kényelmessé teszik a padlót, emellett lágyabb, melegebb falszínt teremtenek. A nagyobb darabokkal szobákat választhatunk el egymástól, kijelölhetjük a társalgó- vagy étkezőhelyeket és az egybenyitott területeket.

A kisebb szőnyegekkel könnyen tagolhatjuk a teret. Tisztítani is egyszerűbb ezeket, mint a nagyméretű darabokat, nem beszélve a cseréről és áthelyezésről, ha esetleg meguntuk. A tárolásuk is gond nélkül megoldható, hiszen egy dobozban vagy a szekrény aljában is elférnek. Tisztítani egyébként a jó minőségű szőnyeget könnyebb, mint az olcsóbbat.


Ha kényelemről van szó, a szőnyeg páratlan a puhaság és fényűzés tekintetében. Hátránya, hogy könnyen piszkolódik és a puszta fa vagy kőpadlónál kevésbé higiénikus. Ennek ellenére a szőnyegnek több előnyét sorolhatjuk fel, mint negatívumát. A szőnyeg meleg és halk, ezért kényeztető. Kedvünk szerint választhatunk színben, mintában és anyagban. Használjuk ki az optikai csalódást, mivel a padlószőnyeg nagyobbnak láttatja a helyiséget valódi méreteinél. Minél vastagabb és süppedősebb a szőnyeg, annál jobban csábít, hogy mezítláb járjunk és a padlóra üljünk. A tiszta gyapjú szőnyegek sokkal nehezebben használódnak el, mint a szintetikus anyagok, és nem töltődnek fel elektromossággal, nem ráznak.

A modern és klasszikus bútorok között szép átmenetet képez az örökzöldnek számító perzsaszőnyeg.


Mezítlábas közlekedésre csábító, selymesen puha gyapjúszőnyeg.


A bútorok mintájára és színeire rímelő, süppedős szőnyeg, ami jótékonyan nagyobbnak mutatja a helyiséget.


A sötét színű padlószőnyegre helyezett világos bútor kiemelkedik az enteriőrből, így könnyen a helyiség fókuszpontjává válhat.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK