Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Trendi kéziporszívó

Trendi kéziporszívó

Szép Házak
Környezetbarát kivitelben is megjelent az Electrolux design díjas kéziporszívója, az Ergorapido. Az új modell 70 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, és új, energiatakarékos akkumulátorral működik.
Manapság környezettudatosnak lenni trendi. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az ismert márkák újabb és újabb környezetbarát megoldással állnak elő. Terjedőben vannak a bio élelmiszerek, öko tisztítószerek, a hibrid üzemű autók, az újrahasznosított műanyagból készült táskák, és még sorolhatnánk.

Az Electrolux egy éve mutatta be első zöld porszívóit, melyekkel a környezetbarát háztartási gépek új generációja költözhetett be az otthonokba. A víz- és energiatakarékos megoldások mellett, megjelentek az újrahasznosított műanyagból készült háztartási gépek.


Az Ergorapido Green kéziporszívó burkolatának és műanyag alkatrészeinek 70 százaléka újrahasznosított műanyagból készül. A zöld modell előállításához 90 százalékkal kevesebb vízre és kb. 80-90 százalékkal kevesebb energiára van szükség, mint a nem zöld modell gyártásához. A porszívó életciklusa végén 92 százalékban újrahasznosítható, s természetesen 100 százalékig újrahasznosított papírból készült csomagolásban kerül az üzletekbe.

A zöld modell új, energiatakarékos töltőrendszert kapott. A töltő 4 óra alatt feltölti a lítium-akkumulátort, s utána azonnal kikapcsol. Készenléti módban pedig mindössze 0,3 Watt energiát fogyaszt óránként. Ezért az Ergorapido Green ízig-vérig környezettudatos választás.

Az Ergorapido Green modell zöld szellemisége a dizájnban is visszaköszön. A matt fekete színű kéziporszívón néhol megjelenik a zöld szín, éppen csak jelzés értékűen, csak annyira, hogy a porszívó összességében továbbra is megtartsa iF és Red Dot Design díjas stílusát.


Az Ergorapido kéziporszívó 2004-es bevezetése óta, jelentősen átalakultak a takarítási szokások. A heti egy nagytakarítást sok családban felváltotta a heti többszöri, pár perces villámporszívózás. Mivel a vezeték nélküli kéziporszívót gyorsan és egyszerűen lehet használni, szívesebben takarítunk vele hetente többször is.

Egy pillanat alatt le tudjuk emelni a töltőállványról, egy mozdulattal bekapcsolhatjuk a nyelén található billenőkapcsolóval, s a 180 fokban elfordítható, beépített LED világítással rendelkező fejével a sarkokból és az ágy vagy asztal alól is kényelmesen összeszedhetjük a porcicákat, és a morzsát. Így a piszok nagy részét hétköznap is gyorsan feltakaríthatjuk, az alapos porszívózáshoz pedig csak egy-kéthetente kell elővennünk a hagyományos vezetékes porszívónkat.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK