Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Unaloműző falidíszek

Unaloműző falidíszek

Szép Házak
Fal nem maradhat üresen! Akár ez is lehetne az előttünk álló szezon jelszava, hiszen el sem tudjuk képzelni, mi mindennel tehetjük látványossá falainkat. Teremtsünk divatot!
Valóságos galériát rendezhetünk be régi poszterek, retró plakátok, bakelit lemezborítók felhasználásával. Miután kiválogattuk a falra kerülő képeket, szerezzünk be 10-12 darab egyforma képkeretet. Erre azért van szükség, mert a képek stílusa, színei, mintázata nagyon különböző lehet, viszont az egyforma képkeretekkel egységessé tehetjük a látványt. Minél többféle képet válogatunk össze, annál valószínűbb, hogy méreteik különböznek. Ezeket igazítsuk a keretek méretéhez, majd tervezzük meg, hogy mely képek kerüljenek egymás mellé.


Rendhagyó és különleges dekorációt készíthetünk tükrök segítségével. Ehhez vágassuk a tükröt a kívánt méretre és formára, majd helyezzük a falra. A tükör szerencsés falidísz a kicsi, illetve természetes fényben nem bővelkedő lakásban.


Merész, ám nagyon látványos dekoráció a falra festett körmotívum. Gondos tervezést igényel, előtte mindenképpen skicceljük fel a falra, hogy melyik kör hova kerül, és milyen színt kap. A színek feltétlenül harmonizáljanak a berendezés színeivel.


Eszünkbe jutna fürdőszobánk falát különféle méretű és mintájú csempékkel burkolni? Pedig a kényszer is szülhet efféle megoldást. Például pénzszűke miatt nem tudunk az egész helyiségre való csempét vásárolni, vagy abból, ami tetszik, nincs elég, esetleg többféle csempe is annyira tetszik, hogy nehéz döntenünk. Ekkor bátran alkalmazzunk szokatlan technikákat. Egy szabályt viszont tartsunk be: teremtsünk valamiféle rendszert az egyes csempék között. Legyen a színük, vagy a mintájuk hasonló, különben zavaros és közönséges lesz a látvány.


Az unalmas fehér mozaikcsempét tehetjük változatosabbá, ha csempefestékkel (a Colorland kínálatában találunk) mintát festünk rá. Ha modern a konyhánk, maradjunk a geometrikus motívumok mellett, klasszikus vagy country stílushoz illenek a növényi ornamentikák. A pontos festéshez ajánlott sablont vagy festőszalagot használni.


A hófehér falat néhány csíkkal tehetjük látványossá, sőt, ezzel kijelölhetjük a határokat a helyiség eltérő funkciójú részei között. Fontos, hogy mértéket tartsunk, ne mázoljuk keresztbe-kasul a falakat. Az elegáns és különleges végeredményhez legyünk tekintettel a helyiség arányaira.


Készítsünk vagy készíttessünk álbaldachint. Ez a megoldás valójában fejvégnek készült, de végül a falat teljes magasságában, illetve azon is túl, a mennyezetre futtatva erősítették fel a fából készült panelt. Stílustól függően festhetjük színesre, de akár kárpittal is boríthatjuk a panelt.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Dekorációs falfestés egyszerűen
Falat dekorálni sokféleképpen lehet, ám ha valaki úgy gondolja, hogy festékkel lát neki a munkának, nem árt tisztában lenni néhány szabállyal.
Mi az a faltetoválás?
Nem kell hozzá tű vagy cérna, nem kell hozzá extra kézügyesség, különleges alapanyagok és sok idő sem. Az eredmény mégis látványos.
Faldekoráció
A festésen és a tapétázáson kívül falainkat sokféleképpen tehetjük különlegessé és látványossá. A hagyományos módszereket pedig újragondolhatjuk.