Design
Design  »  Shop  »  Chanel butik a new york-i Sohoban
Shop

Chanel butik a new york-i Sohoban

Élménydesigner
 
2012. március 28.
Ha Chanel, akkor kosztüm és elegancia és luxus és olyan üzletek, melyek a márka legendás szellemiségét tükrözik. Nincs ez másképp a Sohoban sem.
A Chanel legújabb 4170 négyzetméteres butikja a new york-i Soho szívében található és belső kialakítását tekintve egyaránt méltó névadójához és a környék művészi hangulatához. Az enteriőrök mind színeikben, mind formavilágukban a legapróbb részletekig a chanel stílust követik, az összkép azonban tökéletesen 21. századi.

Az órák részlege és a vele szomszédos kész öltözet részleg (Fotó: Paul Warchol)
A Richard Woods alkotta áttört mintás paraván és az oszlop csarnok az impozáns látványról gondoskodnak
Gregor Hildebrandt "Record Wall" műve a ruhák felségterületét teszi látványossá


A tervek a Peter Marino Architect-nél születtek, de a berendezésnél Peter Belyi, Robert Greene, Gregor Hildebrandt, Alan Rath and Richard Woods művészi alkotásait is felhasználták. A chanel stílus jellegzetességei a fekete és fehér színek dominanciája, a grafikus vonalak, a fényes felületek mindenütt visszaköszönnek.

A cipők területe lebegő polcokkal felszerelt, hátsó megvilágítású falak előtt
Az óra tároló vitrinekre Peter Belyi fényinstallációi hívják fel a figyelmet


Ahogy a vevő a Spring Street-ről az üzletbe lép, azonnal egy több mint 10 méter magas Chanel No. 5 parfümös üveggel találja szemben magát, melynek akril üveg felületén folyamatosan Chanel témájú videók futnak. A kiegészítőket bemutató teret fekete-fehér, áttört mintás paravánok és fatömb szerű oszlopok választják el az exkluzív kézitáskákat árusító résztől. Ezzel szemben található az illatokat és szépségápolási termékeket felvonultató sarok.

A kész öltözékekre nyíló próbafülke és az áttört mintás paravánok pontosan illeszkednek a Chanel stílusához
A próbafülke ajtaja Robert Greene munkája


A tweed-ből szőtt szőnyegek a jellegzetes Chanel-féle textíliára utalnak, melyből az örökzöld Chanel kosztüm is készül. A székeket és ülőkéket fekete lakkbőr huzat borítja – ugyancsak Chanel jellegzetességek, és ugyancsak a lakkbőr köszön vissza a próbafülkében is. A fülke ajtókat fekete és fehér festékkel áthúzott üvegek teszik átláthatatlanná.

A próbafülke egyedileg rakott bőrpanellel

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Shop (14)