Design
Design  »  Shop  »  Chococo – a csoki shop
Shop

Chococo – a csoki shop

Design Club
 
2011. október 19.
A stresszmentesítés, vagyis a Gepetto Stúdió designfilozófiája köszön vissza a Chococo édességbolt belsőépítészeti koncepciójában. A belsőépítészeti stúdió idén nyitott a kereskedelmi kommunikációt támogató designmegoldások felé, és máris harmadik projektjét zárja sikeresen a Chococo-val a Lánchíd utcai Baldaszti's gourmet üzlet és a badacsonyi Bonvino Hotel után.
A belsőépítészet a környék – a Krisztinaváros – múltat sugalló hangulata, a környező kis boltok intim bája, a Déryné/Mini bisztró és a Csészényi kávézó kölcsönözte gourmetnegyed-jelleg előtt is tiszteleg. 


Ez a környezet, valamint a csokoládé keltette asszociációk (melegség, gyermekes család, boldogság, apró örömök) szülték a belsőépítészeti koncepciót, melynek fő jegyei a csokoládé megjelenítése, mint szín, anyag, felület, forma, tapintás, illat, az érzékszervek mindegyikét megérintve, valamint a csokoládé vagy más ajándék után kutató vevő izgalmának felkeltése és kielégítése a kínált áruk elhelyezésével és körítésével.


A különleges, hívogató, visszavágyást keltő hangulatot valamint a különleges, egyedi teret az apróságok nyújtják. Ezek a részletek kívülről befelé haladva a külső árnyékolás régi időket idéző, oltalmazó ponyvája, beljebb a csokoládé textúrájával egyező, mélybarnára festett nyerstégla-falrészlet és a tövében kialakított babaház-szerű makett-bolt.


A színek - amelyek a csokoládé adta meghatározottságon túlmutatnak - az arany, a rózsaszín és a barna nem-csokoládé árnyalatainak használatával és legfőképpen harmonizálásával nyújtanak tökéletes hátteret . A roppant kínálatot a klasszikus csemegebolt-elhelyezéssel hozza közel a belsőépítészet.


Buzogány Ildikó, a Geppetto Stúdió projektvezető belsőépítésze elmondta: „Nagyon szeretem a Chococo-t, mert olyan teret töltöttünk meg élettel, ahol a cél a minőségi kereskedelem és a legalapvetőbb emberi örömforrások egyesítése volt. Kacér, de nem hivalkodó, intim, de nem misztikus boltot hoztunk létre. Nagyszerű partner volt az alkotásban a tulajdonos pár, Kocsis Imre és Balogh Dóra, akik két kezük munkáját is belerakva hívták életre a teret – biztos vagyok benne, hogy a közönség érezni és értékelni fogja mindezt!”


Elek Márton, a Geppetto Stúdió vezetője elmondta: „A földi örömök élvezetének helyet teremteni nagy belsőépítészeti kihívás és büszkeséggel tölt el, hogy a vásárlók és a tulajdonosok örömére élvezet a csokoládé válogatása a Chococo-ban és ezáltal megint egy kicsivel jobb lett ebben a világban élni.”


A chococo hivataos nyitóünnepségén négy csokoládémester erre az alkalomra készített csokoládékreációit lehetett megkóstolni. Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe kitalálója, Szántó Tibor csokoládékészítő mester, Varga Gábor mestercukrász, a desszert.eu oldal kitalálója és Király Anita (a Lucullus BT csokoládéoktatója) házilag készített csokoládé-különlegességekkel képráztatták el a vendégeket.

Képek forrása: Chococo

Egy újabb hely ad teret Budapesten a minőségi csokiimádatnak. A Chococo a jövőben is tervezi, hogyelőrecsomagolt csokoládéi mellett a kézműves csokoládék bemutatóját, illetve felolvasóesteket , egyéb kulturális/szakmai rendezvényeket is szervez.

További képekért kattintson ide!

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Shop (14)