Design
Design  »  Shop  »  Roca London Gallery
Shop

Roca London Gallery

Élménydesigner
 
2012. január 30.
Volt már alkalmunk megtapasztalni a víz erejét? Erőteljes sodrását, lágy simítását? A Roca londoni üzlete erre a tapasztalásra épít.
A Roca öt kontinensen, több mint 135 országban van jelen fürdőszobai termékeket gyártó vállalataival és értékesítő üzleteivel. Eddig is szorosan együttműködött olyan neves építészekkel, belsőépítészekkel és designerekkel, mint Moneo, Chipperfield, Herzog & de Meuron, Benedito, Giugiaro, Schmidt & Lackner, hogy csak az ismertebbeket említsük... Elérkezett az a pillanat, amikor Zaha Hadid is felkérést kapott a Roca legújabb projektjére, a London Gallery belső terének megtervezésére.

A bejárat vízközeli élményről árulkodik
Vízparti kavicsokra emlékeztető berendezés a bemutatóteremben
Stílusos eladó pult a Roca London Gallery-ben


Zaha Hadid és csapata mi egyébhez, mint magához a legősibb elemhez, a vízhez nyúlt inspirációért. Olyan formákat emeltek az 1100 négyzetméteres belső térbe, melyeket szinte bármelyik folyó- vagy tengerparton szemügyre vehetünk. Nézzünk csak meg egy folyami kavicsot, amit – kit tudja mióta – a víz görget és koptat, vagy egy hullámverés formálta parti sziklát. Ezek az organikus alakzatok köszönnek vissza a Roca londoni szalonjában, ettől válik a tér rendkívül dinamikussá, hullámzóvá, sodró erejűvé.

A mennyezeti lámpákat "folyóvölgyekbe" rejtették
Dinamikus, sodró lendületű belső tér
Mintha víz vájta volna ki a bemutatóterem "járatait"
A Roca London Gallery tárgyalója

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Shop (14)